Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ματωμένη» Πέμπτη στη Μόσχα - Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες από την επίθεση ενόπλου

«Ματωμένη» Πέμπτη στη Μόσχα – Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες από την επίθεση ενόπλου

Σε εφιάλτη μετατράπηκε ένα εορταστικό βράδυ του Δεκεμβρίου στη Μόσχα, καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ στην καρδιά της Μόσχας σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας πέντε άτομα, σε απόσταση λίγων μέτρων από την έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB

Σε εφιάλτη μετατράπηκε ένα εορταστικό βράδυ του Δεκεμβρίου στη Μόσχα, καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ στην καρδιά της Μόσχας σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας πέντε άτομα, σε απόσταση λίγων μέτρων από την έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB).

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ολοκλήρωσε την ετήσια συνέντευξη Τύπου του και ενώ εκφωνούσε ομιλία σε εκδήλωση στο Κρεμλίνο προς τιμήν του έργου των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η FSB υποπτεύεται ότι η επίθεση ενδέχεται να είχε σχεδιαστεί για να συμπέσει με την ομιλία του Πούτιν, όπως είπε μια πηγή προσκείμενη στο Reuters, ενώ νωρίτερα είχε μεταδώσει πως χαρακτηρίζει το περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια».

H ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας γνωστοποίησε ότι «εξουδετέρωσε» τον ένοπλο, ο οποίος έδρασε μόνος και εργάζεται προκειμένου να εξακριβώσει την ταυτότητά του. Προς το παρόν πάντως, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρά του. Νωρίτερα, πληροφορίες που ήθελαν τους δράστες να είναι περισσότεροι από ένας, διαψεύστηκαν.

Πέντε τραυματίες

Η FSB, της οποίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν ηγείτο το διάστημα 1998-1999, ανέφερε ότι υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας, μετέδωσε ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εξ αυτών σοβαρά. Μεταξύ τους, δύο μέλη της FSB.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για απόπειρα δολοφονίας στελεχών των δυνάμεων επιβολής του νόμου, ενώ ο ρώσος πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Είδα τους ανθρώπους να τρέχουν απέναντι στο δρόμο» δήλωσε στο Ruptly μια γυναίκα. «Ήταν τρομακτικό» πρόσθεσε η ίδια, η οποία εργάζεται σε ένα κοντινό κτίριο και παγιδεύτηκε εκεί για περισσότερο από μία ώρα.

«Ήμασταν στο μπαρ και ακούσαμε κάποιον να πυροβολεί με καλάσνικοφ» δήλωσε ο Αντρει, ένας άλλος μάρτυρας. Οι πρώτοι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, μετά ήρθαν ειδικές δυνάμεις με τουφέκια και σημειώθηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις».

«Δεν μπορούσα να μετρήσω, επρόκειτο πιθανόν για αυτόματο όπλο» αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέι Μολτσάνοφ. «Είδα έναν πράκτορα τραυματισμένο, κειτόταν στο έδαφος, έμοιαζε νεκρός», κατόπιν «τον μετέφεραν σε ένα ασθενοφόρο» περιέγραψε.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024