Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Νέα επίθεση στη Δύση και τις πλούσιες αραβικές χώρες για το προσφυγικό

Ερντογάν : Νέα επίθεση στη Δύση και τις πλούσιες αραβικές χώρες για το προσφυγικό

«Η Τουρκία μπορεί να αυξήσει την παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει, οποιαδήποτε στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Η Τουρκία μπορεί να αυξήσει την παρουσία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει, οποιαδήποτε στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοδιογράφους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ για τους Πρόσφυγες που διεξάγεται στη Γενεύη της Ελβετίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, μετά την εγκατάσταση των drones Bayarktar TB2 στα Κατεχόμενα, ο τουρκικός στρατός αναμένεται να εντάξει το τουρκικής κατασκευής οπλισμένο drone Songar, το πρώτο που θα φέρει πολυβόλα.

Όσον αφορά τα περί αναθέρμανσης του διαλόγου για τον τουρκοϊσραηλινό αγωγό ο Ερντογάν δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του: «Το θέμα του Ισραήλ δεν είναι στην ατζέντα μέχρι τώρα. Εφόσον δεν είναι στην ατζέντα μας, δε θα είχε νόημα να το επαναφέρουμε» σημείωσε.

«Οι σχεδιασμοί σε σχέση με το έργο που αφορά τον αγωγό EastMed προχωρούν κανονικά, και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση οποιουδήποτε», ανέφερε πάντως την Τετάρτη καλά ενημερωμένη κυπριακή πηγή.

Σημείωσε, πως υπάρχει αρκετό αέριο για όλα τα έργα αφού ήδη η Κύπρος έχει τα κοιτάσματα Γλαύκος και Καλυψώ, και το Ισραήλ το μισό κοίτασμα Λεβιάθαν για το οποίο ψάχνει ακόμα για αγοραστή.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα γίνουν οι επόμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η ίδια πηγή ανέφερε πως αυτό εξαρτάται, για καθαρά τεχνικούς λόγους, από το πότε θα ξεκινήσουν άλλες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Για τη συμφωνία με τη Λιβύη

Αναφερόμενος στην περιβόητη συμφωνία με τη Λιβύη χαρακτήρισε εποικοδομητική τη χθεσινή συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Μόσχα μια τουρκική αντιπροσωπεία αξιωματούχων υψηλού επιπέδου από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας καθώς και τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας στη Μόσχα για να συζητήσουν λεπτομερώς τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Επίθεση προς Δύση και Ανατολή για το προσφυγικό

Οι αναπτυγμένες και πλούσιες δυτικές χώρες, καθώς και ορισμένα πλούσια αραβικά έθνη, δεν κατάφεραν να επιταχύνουν την επίλυση της κρίσης του προσφυγικού, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Με το να αποφεύγει ο κόσμος το πρόβλημα των προσφύγων δεν το εξαλείφει», πρόσθεσε δήλωσε ο Ερντογάν ο οποίος αποχώρησε για να μεταβεί στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας για να συμμετάσχει σε διάσκεψη κορυφής μουσουλμάνων ηγετών στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η χώρα του τηρεί πολιτική ανοικτών θυρών για τους πρόσφυγες «εκπληρώνοντας τις ανθρωπιστικές και ηθικές της υποχρεώσεις» και προέτρεψε και άλλες χώρες να μιμηθούν τη στάση της.

«Φιλοξενούμε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και είμαστε η χώρα που ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας ανά κάτοικο», είπε.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024