Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Τραμπ – Θα παραπεμφθεί;

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον Τραμπ – Θα παραπεμφθεί;

Ιστορικές στιγμές ζουν σήμερα, Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων -η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς- η συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς έγκριση το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

Ιστορικές στιγμές ζουν σήμερα, Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς διεξάγεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων -η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς- η συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθεί προς έγκριση το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, σε περίπτωση που το αίτημα εγκριθεί, θα γίνει ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παραπεμφθεί σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

Δείτε live τη διαδικασία:

Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο αμερικανός πρόεδρος είναι η κατάχρηση εξουσίας και η παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Τι ακολουθεί μια πιθανή παραπομπή Τραμπ;

Σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί -περί τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας- η παραπομπή Τραμπ, ο λόγος θα περάσει στη Γερουσία, η οποία θα αναλάβει να προγραμματίσει τη δίκη, πιθανότατα για τον Ιανουάριο του 2020.

Ωστόσο, η Γερουσία ελέγχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη διαμηνύσει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα αθωωθεί.

«Συνεχής απειλή για την εθνική ασφάλεια ο Τραμπ» λέει η Πελόζι

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι μια «συνεχής απειλή» για «την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κογκρέσο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

«Οι ανεύθυνες πράξεις του προέδρου κατέστησαν απαραίτητη τη σύνταξη κατηγορητηρίου σε βάρος του, δεν μας άφησε άλλη επιλογή» επισήμανε η ίδια ενώπιον των βουλευτών.

«Κηρύσσω επίσημα και με θλίψη την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ. Εάν δεν δράσουμε τώρα, θα επιδείξουμε αμέλεια σε βάρος των καθηκόντων μας» υπογράμμισε η Πελόζι δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα της συζήτησης επί των άρθρων του κατηγορητηρίου, που θα τεθούν αργότερα σήμερα σε ψηφοφορία.

«Προσευχηθείτε για μένα», λέει ο Τραμπ

Μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε άλλη μια φορά την αθωότητά του.

«Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά, τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ! Απαίσιο πράγμα. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο πρόεδρο» έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητώντας από τον αμερικανικό λαό να προσευχηθεί.

Θα συνεργαζόταν με τη δικαιοσύνη ο Πομπέο…

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι με χαρά θα κατέθετε και θα παρουσίαζε έγγραφα στο πλαίσιο μιας δίκης στη Γερουσία με αίτημα την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ «εφόσον αυτό ήταν προσήκον με τη διαδικασία και απαιτείτο από τον νόμο».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε το παραπάνω σχόλιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την ώρα που η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζει για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου σε δίκη με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης του Κογκρέσου.

«Ο Ιησούς είχε πιο δίκαιη δίκη από τον Ντόναλντ Τραμπ»

Από την πλευρά του ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Τζόρτζια έσπευσε να… συγκρίνει τον Τραμπ με τον Ιησού, λέγοντας πως ο Χριστός έτυχε πιο δίκαιης δίκης από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τη σταύρωσή του.

«Όταν ο Ιησούς κατηγορήθηκε εσφαλμένα για προδοσία, ο Πόντιος Πιλάτος του έδωσε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του», είπε ο Μπάρι Λούντερμιλκ στην παρέμβασή του στη Βουλή.

«Σε εκείνη την παρωδία δίκης, ο Πόντιος Πιλάτος παραχώρησε στον Ιησού περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα έδωσαν οι Δημοκρατικοί σ’ αυτόν τον πρόεδρο σ’ αυτήν τη διαδικασία», συνέχισε.

Ο Λούντερμιλκ, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2014, έκανε αυτό το σχόλιο κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ψηφοφορία. Εκπροσωπεί μια περιφέρεια στην Ατλάντα που ψηφίζει κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι Βαπτιστής και έχει γράψει το βιβλίο «Και μετά προσευχήθηκαν», όπου περιγράφει ιστορικές προσωπικότητες των ΗΠΑ ενώ προσεύχονται.

Ο Λούντερμιλκ δεν είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραλλήλισε τη σημερινή διαδικασία με ιστορικές δίκες. Ο ίδιος ο Τραμπ, στην οργισμένη εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι υποστήριξε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ είχαν πιο δίκαιη δίκη από τον ίδιο.

Οι Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ έγιναν στη Μασαχουσέτη τον 17ο αιώνα. Περίπου 20 άνθρωποι εκτελέστηκαν –κατά κύριο λόγο απαγχονίστηκαν– σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατηγορούμενοι για μαγεία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024