Στολισμός και επέμβαση καθαριότητας και αποκατάστασης από τον Δήμο.

Τα γιορτινά της φόρεσε σήμερα το πρωί και η πλατεία Εξαρχείων, καθώς ο δήμος Αθηναίων ανέλαβε σήμερα να την στολίσει ενόψει Χριστουγέννων.

Ειδικότερα χάρη στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου» δόθηκε η δυνατότητα να φωτιστούν εορταστικά σημεία της Αθήνα τα οποία στο παρελθόν είτε δεν είχαν στολιστεί ποτέ, είτε ο στολισμός τους ήταν λιγοστός.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια έρχεται να συμπληρώσει τον στολισμό της πλατείας που έγινε πριν από δύο εβδομάδες ενώ σήμερα υπήρξε μία ακόμα μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας και αποκατάστασης στην πλατεία της περιοχής, στην οποία έλαβαν μέρος τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Οδοποιίας, Πρασίνου και Ηλεκτρολογικού.

Η πλατεία καθαρίστηκε και αφαιρέθηκαν αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες κινδύνου για θαμώνες και περαστικούς.

Στη συνέχεια πλύθηκε σχολαστικά από δύο πλυστικά οχήματα με πεπιεσμένο νερό και ειδικά καθαριστικά – απολυμαντικά.

Οι βαφείς του τμήματος ειδικών εργασιών έβαψαν όλα τα παρτέρια της πλατείας και επίσης βάφτηκαν τα παγκάκια, τα καλαθάκια απορριμμάτων (ενώ κάποια αντικαταστάθηκαν) και οι επιφάνειες που βρίσκονται στην πλατεία και είχαν γκράφιτι ζωγραφισμένα πάνω τους.

Τοποθετήθηκαν καινούρια μάρμαρα στο άγαλμα που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας Εξαρχείων, τα οποία είχαν υποστεί βανδαλισμούς και είχαν εξ ολοκλήρου αφαιρεθεί βιαίως.

Αντικαταστάθηκαν καμένες λάμπες και αποκαταστάθηκε ο φωτισμός της πλατείας ώστε να παραδοθεί στην  καλύτερη δυνατή κατάσταση στους κατοίκους και της επισκέπτες της ιστορικής αυτής γειτονιάς της πόλης, ειδικά για τις εορταστικές μέρες.

Mπακογιάννης: Οι πλατείες της πόλης καθαρές και στολισμένες

Σχόλιο για τον στολισμό των Εξαρχείων έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

«Οι πλατείες της πόλης ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Καθαρές και στολισμένες. Σήμερα στην πλατεία Εξαρχείων»  έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr