Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα στάση εργασίας από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου

Νέα στάση εργασίας από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου

Η στάση θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου/βάρδιας του κάθε εργαζόμενου και τις τέσσερις πρώτες ώρες του απογευματινού ωραρίου/βάρδιας αντίστοιχα.

Στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Συμβασιούχων Εργαζομένων Υπηρεσίας Ασύλου για την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, τασσόμενο «ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η στάση θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου/βάρδιας του κάθε εργαζόμενου και τις τέσσερις πρώτες ώρες του απογευματινού ωραρίου/βάρδιας αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου κάνουν λόγο για πρακτικές «που διαιωνίζουν και διατηρούν τις ανισότητες, την ύπαρξη εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την περαιτέρω υποβάθμιση του έργου τους».

Τα προγράμματα που προωθούνται από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ως στόχο την ελαστική εργασία στον δημόσιο τομέα, όπως και στην Υπηρεσία Ασύλου, καταλήγει το σωματείο στην ανακοίνωσή του.

Όπως ανέφεραν κατά την προηγούμενη απόφασή τους οι εργαζόμενοι που είχαν καλέσει επίσης σε στάση εργασίας, διεκδικούν «ίσα δικαιώματα για ίση εργασία και την άρση κάθε είδους διάκριση εις βάρος των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου της υπηρεσίας ασύλου με την ένταξή τους στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και με σεβασμό προς τον κανονισμό της υπ. ασύλου, το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες».

Επίσης, ζητούν να εφαρμοστεί στην πράξη η εξίσωση όλων των υπαλλήλων – μονίμων, αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου- της υπηρεσίας ασύλου και όλου του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, «ώστε να αποκατασταθούν οι διοικητικές παρερμηνείες και οι διακρίσεις σε όλα τα ζητήματα, και ιδιαίτερα στα θέματα προστασίας της μητρότητας και της πατρότητας και της φροντίδας τέκνων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας», όπως αναφέρουν.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024