Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονικό τάκλιν στον αστράγαλο...

Δολοφονικό τάκλιν στον αστράγαλο…

O κατά τα άλλα διεθνής διαιτητής Παπαπέτρου ούτε πού είδε τι έγινε

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη έχοντας κάνει ουσιαστικά μια προπόνηση μετά το νικηφόρο ματς της Τετάρτης με τον Ερυθρό Αστέρα: το παιχνίδι έμοιαζε παγίδα κανονική, καθώς πέρα από τις γνωστές (και αρκετές ελλείψεις) η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κουβαλούσε και κάμποση κόπωση. Αλλά η νίκη πρόκριση κόντρα στους Σέρβους είχε ως αποτέλεσμα η ψυχολογία του Ολυμπιακού να είναι στα ύψη κι αυτό αποτυπώνεται, όχι μόνο στο τελικό 0-5, το σκορ με το οποίο επικράτησε, αλλά κυρίως στην εικόνα της ομάδας στα πρώτα λεπτά: πατώντας το γκάζι από την αρχή ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με 0-2, με γκολ του Μασούρα και του Ποντένσε.

Αλλά φαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρξει ματς για τον Μαρτίνς χωρίς αγωνία: αν αυτή τη φορά δεν υπήρχε κανένα άγχος για την τελική επικράτηση προέκυψαν άλλες αγωνίες μεγαλύτερες. Το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων («ασυνήθιστα σκληρό», σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού) είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν τραυματίες νωρίς νωρίς ο Γκιγιέρμε αρχικά και ο Ποντένσε στη συνέχεια.

Ειδικά ο Γκιγιέρμε πλήρωσε ένα αληθινά δολοφονικό μαρκάρισμα του στόπερ του Αστέρα Πασαλίδη που έκανε τάκλιν στον αστράγαλο του μέσου του Ολυμπιακού και που για να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR: ο κατά τα άλλα διεθνής διαιτητής Παπαπέτρου ούτε πού είδε τι έγινε! Η αδυναμία του να κρίνει σωστά τη φάση, ίσως εξηγεί και τη σκληρότητα των παικτών του Αστέρα: αν γνωρίζεις ότι ο διαιτητής επιτρέπει το σκληρό παιχνίδι, μπαίνεις στο γήπεδο για να ρίξεις όσο πιο πολύ ξύλο μπορείς….

Ενταση

Τελείως διαφορετική η εικόνα του ματς του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο: η ένταση σε αυτό απουσίαζε εντελώς. Ο Παναιτωλικός ήταν σαν να αγωνίστηκε σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, αφού έφτασε να δώσει το ματς έπειτα από μία εβδομάδα στην οποία έζησε συνθήκες πραγματικού εμφυλίου πολέμου: ανάμεσα στη διοίκηση και στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του Αγρινίου ξέσπασε ένας καβγάς χωρίς προηγούμενο, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν το παιχνίδι να γίνει μπροστά σε ελάχιστο κόσμο.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καμία υποστήριξη από το κοινό τους, καθώς η θύρα των οργανωμένων έκλεισε και ακόμα και όσοι από αυτούς είχαν διαρκείας εισιτήρια δεν κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο! Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις ιδανικές συνθήκες για να ανοίξει το σκορ νωρίς με τον Πέλκα και να φτάσει στο 0-3 με γκολ του Λημνιού και του Ακπομ στην επανάληψη.

Σημαντική

Πέρα από τα παιχνίδια των πρωτοπόρων μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και τα υπόλοιπα ματς που προκάλεσαν πολλές και διάφορες συζητήσεις για διαφορετικούς λόγους. Το γεγονός ότι είχαμε νίκες – και μάλιστα πολλές – δημιούργησε νέα δεδομένα στη βαθμολογία. Είναι μάλιστα δύσκολο να διακρίνεις ποια από τις νίκες αυτές είναι η πιο σημαντική.

Καρέρα

Στην Ξάνθη το Σάββατο η ΑΕΚ κέρδισε με 1-0 με ένα γκολ του Γαλανόπουλου πέντε λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με δέκα παίκτες. Ο νέος προπονητής της Ενωσης, ο Μάσιμο Καρέρα, κατάφερε να κάνει επιτυχημένο ντεμπούτο και να μας δείξει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του πώς ακριβώς σκέφτεται να λύσει τα προβλήματα της Ενωσης. Ο Ιταλός παρέταξε μία ομάδα με πέντε αμυντικούς και με βασικό μέλημα να σταματήσει την Ξάνθη. Η γηπεδούχος που είχε κι αυτή ένα ντεμπούτο, του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει κάποιες μικροευκαιρίες: η τακτική του Ιταλού απέδωσε, αλλά είναι αμφίβολο αν η ΑΕΚ θα έφτανε στη νίκη, αν ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν απέβαλε στο 75΄ τον Φασίδη. Μόλις ο Καρέρα είδε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο πέρασε στο παιχνίδι τον Βέρντε, η ΑΕΚ έπαιξε με τρεις κυνηγούς και στα εναπομείναντα 15 λεπτά έκανε όσες ευκαιρίες δεν είχε κάνει σε ολόκληρο το παιχνίδι! Οχι τυχαία σε αυτό το διάστημα που άσκησε μία κάποια πίεση βρήκε και το γκολ της νίκης, γεγονός που της επέτρεψε να κρατηθεί τρίτη στη βαθμολογία.

Ανατροπές

Αλλες νίκες ήταν πιο θεαματικές. Ο Βόλος π.χ. κέρδισε με 2-1, με ανατροπή και γκολ στο τέλος τον Πανιώνιο που είχε προηγηθεί με 1-0 στο ημίχρονο, αλλά έμεινε με δέκα παίκτες και λύγισε. Ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο βρέθηκε να χάνει νωρίς-νωρίς από τον Αρη που προηγήθηκε με τον Ιντέγιε πριν το ματς φτάσει στο δεκάλεπτο. Αλλά η ομάδα του Γιώργου Σίμου είναι πολύ συνηθισμένη φέτος να ξεκινάει ένα παιχνίδι με γκολ σε βάρος της! Δεν είναι έκπληξη ότι κέρδισε, κάνοντας ακόμα μία ανατροπή: έκπληξη είναι η ευκολία με την οποία τα κατάφερε.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με ένα γκολ του πορτογάλου Βαζ πριν βγει το ημίχρονο και πέτυχε δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη, με τον Φερέιρα (στο 70΄) και τον Φιγκεϊρέδο (στο 74΄) φτάνοντας στο τελικό 3-1 απέναντι σε έναν Αρη ο οποίος επιθετικά σταμάτησε να λειτουργεί όπως έπρεπε πάρα πολύ γρήγορα. Επιθετικά λειτούργησε καλύτερα η ΑΕΛ, η οποία απέναντι στον Ατρόμητο έφτιαξε και έχασε πολλές ευκαιρίες γεγονός που αποδείχτηκε ο λόγος της ήττας της. Ο Ατρόμητος, που ήταν αποτελεσματικότατος στις αντεπιθέσεις προηγήθηκε με 0-2 χάρη στα γκολ του Ούμπιντες και του Ουγκράι σκοράροντας τις δυο πρώτες φορές που πλησίασε την αντίπαλη περιοχή! Είναι φανερό ότι η δουλειά του Παντελίδη αρχίζει να αποδίδει σε χρόνο ρεκόρ. Κάνοντας 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια με τον νέο του προπονητή ο Ατρόμητος ονειρεύεται μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Δώνης

Το ίδιο φυσικά μπορεί να πει κανείς και για τον Παναθηναϊκό που το Σάββατο κέρδισε τη Λαμία με 2-0, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε πάρα πολύ με την προηγούμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ: πριν από δεκαπέντε βράδια η ομάδα του Γιώργου Δώνη είχε κερδίσει τον Αστέρα με 1-0 με τρόπο ανάλογο.

Και τότε, όπως και το Σάββατο, ο ΠΑΟ προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0, χάρη σε πέναλτι – γκολ του Χατζηγιοβάνη (το τρίτο στα τρία τελευταία ματς!) και στη συνέχεια φρόντισε κυρίως να μη δεχτεί μεγάλη πίεση από την αντίπαλό της, που έχει ξεκινήσει το παιχνίδι πολύ καλύτερα. Οταν στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντάνι Μπεχαράνο ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε επιθετικά και βρήκε ένα δεύτερο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Περέα. Δεν είχε εντυπωσιακή απόδοση, το ΟΑΚΑ ήταν άδειο, αλλά αυτή η νίκη ήταν απαραίτητη για να σταματήσει μία πρώτη γκρίνια για τον Δώνη που εμφανίστηκε στα social media μετά την ισοπαλία της ομάδας του Παναθηναϊκού στον Βόλο.

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024