Κοζάνη : Εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων
Οι εννέα περιπτώσεις απάτης αφορούν σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και η συνολική λεία των επιτήδειων ανέρχεται σε περίπου 20.000 ευρώ. Συνελήφθη ένας τριαντατετράχρονος και αναζητούνται άλλα τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας.
Εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, με συνολική λεία ύψους περίπου 20.000 ευρώ.
Συνελήφθη ένας τριαντατετράχρονος αλλοδαπός και αναζητούνται, προς ταυτοποίηση στοιχείων, άλλα τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη εγκληματικής ομάδας.
Οι επιτήδειοι κατόρθωσαν να αποσπάσουν σε τρεις περιπτώσεις διάφορα ποσά, με το πρόσχημα του τραυματισμού ή της έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενών των ηλικιωμένων.
Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τα τμήματα Δράμας, Νάουσας και Πέλλας, εξιχνίασαν εννέα περιπτώσεις απάτης, στο διάστημα απο τις 30 Νοεμβρίου ώς τις 13 Δεκεμβρίου του 2019.
Από τις 9 περιπτώσεις οι τρεις ήταν τελετεσμένες και έξι σε απόπειρα, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων γυναικών, ηλικίας έως και 88 ετών, σε περιοχές της Δράμας, της Νάουσας, των Γιαννιτσών και της Πτολεμαΐδας.
Το νήμα άρχισε να ξετυλίγεται όταν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου καταγγέλθηκαν από πολίτες της Πτολεμαΐδας στο Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.
Μετά από ενδελεχή έρευνα, συνελήφθη ο τριαντατετράχρονος αλλοδαπός, μέλος της ομάδας.
Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής ομάδας για την τέλεση απατών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τα συνολικά εννέα άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους τα χρηματικά ποσά των 1.950 ευρώ, 5.000 ευρώ και 13.000 ευρώ, στις περιοχές της Δράμας, της Νάουσας και των Γιαννιτσών αντίστοιχα.
Επίσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και της Νάουσας, ακόμη έξι παθόντες, αλλά είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των δραστών.
Στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 850 ευρώ και των 100 λέβα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Με την ευκαιρία αυτή, η Αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, να επιδιώκουν πάντα να μιλήσουν οι ίδιοι με το συγγενικό τους πρόσωπο, που υποτίθεται ότι χρειάζεται τη βοήθειά τους και να μη δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε κατάστημα τράπεζας ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)






















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442