Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανικές εκλογές : Αυτός είναι ο βασικός λόγος ήττας των Εργατικών

Βρετανικές εκλογές : Αυτός είναι ο βασικός λόγος ήττας των Εργατικών

Η ηγεσία του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι ψηφοφόροι του δεν στήριξαν στις χθεσινές εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως δείχνει έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων Opinium, που διενεργήθηκε χθες

Μπορεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την βαριά ήττα των εκλογών της Πέμπτης να έριξε το φταίξιμο στο Brexit, ωστόσο φαίνεται πως οι βρετανοί ψηφοφόροι που… τον μαύρισαν στις κάλπες έχουν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από εταιρία δημοσκοπήσεων, ο κύριος λόγος της εκλογικής συντριβής ήταν ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία δημοσκοπήσεων Opinium, σε πρώην ψηφοφόρους των Εργατικών, οι απαντήσεις ταξινομήθηκαν σε τρεις κατηγορίες για τους λόγους που αποφάσισαν να μη στηρίξουν τους Εργατικούς και αφορούν: την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, τη στάση του κόμματος στο Brexit και τις οικονομικές πολιτικές του.

Από το σύνολο αυτών που δεν ψήφισαν το κόμμα των Εργατικών, το 43% απέδωσε την απόφαση στην ηγεσία, το 17% στο Brexit και το 12% στην οικονομική πολιτική.

Από το σύνολο των υποστηρικτών των Εργατικών που «λιποτάκτησαν», τα ποσοστά αντιστοιχούν για τις τρεις κατηγορίες στο 37%, 21% και 6%.

Για τους Εργατικούς που επέλεξαν τελικά τους Φιλελεύθερους το 29% για την ηγεσία, το 15% για το Brexit και το 5% για την οικονομική πολιτική.

Οι Εργατικοί που ψήφισαν χθες τους Συντηρητικούς επέλεξαν κατά 45% το πρώτο αίτιο, 31% το δεύτερο και 6% το τρίτο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024