Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε σήμερα ότι η Φινλανδή ομόλογό της Σάνα Μάριν, η οποία έγινε χθες η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο, δεν χρειάζεται συμβουλές.

Η 34 Μάριν πήρε τα σκήπτρα από την Άρντερν ως η νεότερη γυναίκα ηγέτης στον κόσμο.

Δεν χρειάζεται συμβουλές η Σάνα Μαρίν

«Κοιτάξτε, δεν χρειάζεται συμβουλές. Τελικά είναι μία από υποθέσεις που κάνει ο κόσμος φυσικά επειδή είσαι νέα και δεν έχεις απαραιτήτως τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις», επεσήμανε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters σήμερα όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποια συμβουλή για τη Μάριν.

«Ήταν ήδη υπουργός, ήταν ήδη μέλος της κυβέρνησης. Το μόνο που θα της έλεγα είναι: να τα πας καλά», κατέληξε.

Η 39χρονη Άρντερν ήρθε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της Νέας Ζηλανδίας μετά τις εκλογές του 2017 όταν έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο.

Ή μήπως χρειάζεται;

Το μήνυμά της έρχεται σε αντίθεση με αυτό του 94χρονου πρωθυπουργού της Μαλαισίας Μαχατίρ Μοχάμαντ, ο οποίος συνέστησε χθες στη Μάριν να ζητεί τη συμβουλή «των ηλικιωμένων».

View this post on Instagram

Emma ❤ Kuva: @jpflander

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on

«Μολονότι πιστεύουμε στον ιδεαλισμό των νέων ανθρώπων, είναι σημαντικό επίσης γι’ αυτούς να λαμβάνουν υπόψη τους την πείρα των ηλικιωμένων ανθρώπων», επεσήμανε ο Μαχατίρ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γράψτε το σχόλιό σας