Ένα βιντεοπαιχνίδι που εμπνέεται από την Καινή Διαθήκη, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να «υποδυθούν» τον Ιησού Χρηστό, δημιουργεί έντονες αντιδράσεις.

Το τρέιλερ που δημοσιεύτηκε στο YouTube με τίτλο «Είμαι ο Ιησούς Χριστός» δείχνει τον Χριστό να θεραπεύει με θαυματουργό τρόπο μια τυφλή γυναίκα, να δημιουργεί ψάρια από το πουθενά, να περπατά στο νερό, ενώ αναπαράγει ακόμα και τη σκηνή της σταύρωσης.

Το τρέιλερ έχει πάνω από 330.000 προβολές από τότε που δημοσιεύτηκε στο YouTube στις 6 Δεκεμβρίου.

Η περιγραφή του παιχνιδιού

«Το ‘Είμαι ο Ιησούς Χριστός’ είναι ένα ρεαλιστικό παιχνίδι προσομοίωσης εμπνευσμένο από ιστορίες από την Καινή Διαθήκη» εξηγεί μια περιγραφή.

«Ελέγξτε αν μπορείτε να εκτελέσετε όλα τα περίφημα θαύματα από τη Γραφή, όπως ο Ιησούς Χριστός. Πρόκειται για ένα παιχνίδι προσομοίωσης και μπορείτε να προσπαθήσετε να σώσετε τον κόσμο, όπως έκανε. Είστε έτοιμοι να πολεμήσετε με τον Σατανά στην έρημο, εξοντώνοντας τους δαίμονες και θεραπεύοντας τους αρρώστους; Ή να ηρεμήσετε τη θύελλα στη θάλασσα;» αναφέρεται χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το FoxNews.

Αντιδράσεις

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του, ωστόσο οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Ενώ οι προγραμματιστές καλούν τους χρήστες να «σώσουν τον κόσμο όπως έκανε αυτός», το παιχνίδι έχει λάβει κυρίως αρνητικά σχόλια. Κάποιοι μάλιστα το χαρακτήρισαν «βλάσφημο».

Δείτε το τρέιλερ

Γράψτε το σχόλιο σας