Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος : Αναρτούσε γυμνές φωτογραφίες της εν διαστάσει συζύγου του

Βόλος : Αναρτούσε γυμνές φωτογραφίες της εν διαστάσει συζύγου του

Δημιούργησε ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία τής εν διαστάσει συζύγου του σε κοινωνικό δίκτυο ερωτικών γνωριμιών και ανάρτησε φωτογραφίες της με γυμνά σημεία του σώματός της

Άλλη μία υπόθεση διαρροής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα απασχολεί τα δικαστήρια Βόλου, όπου τακτικά πλέον εκδικάζονται αδικήματα που διαπράττονται μέσω διαδικτύου.

Στην προκείμενη περίπτωση κατηγορούμενος είναι Βολιώτης ηλικίας 22 ετών, ο οποίος μετέδωσε, ανακοίνωσε και διέδωσε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα της εν διαστάσει συνομήλικης συζύγου του.

Ο 22χρονος επρόκειτο να δικαστεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όμως η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω του ωραρίου.

Η υπόθεση, όπως αναφέρει ο taxydromos, πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία και προκαταρκτική εξέταση.

Η εν διαστάσει σύζυγός του δεν πίστευε στα μάτια της, όταν είδε στο κινητό του τηλέφωνο το ψεύτικο προφίλ και διαπίστωσε τις ενέργειες του ανθρώπου, με τον οποίο μοιραζόταν την ίδια στέγη.

Όταν διαπίστωσε την ανάρτηση των φωτογραφιών της ήταν ακόμη μαζί του, καθώς είχαν αποφασίσει να κάνουν ακόμη μία προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους.

Απευθύνθηκε έτσι στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου την προέτρεψε να καταθέσει μήνυση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο 22χρονος αναρτούσε τις φωτογραφίες της, ενώ συνομιλούσε μέσω διαδικτύου με χρήστες και αντάλλαζε μαζί τους μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Εξέθεσε τα προσωπικά της δεδομένα σε αόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες της, αν και αυτές είχαν αναρτηθεί χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Μετά την προκαταρκτική εξέταση η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, καθώς στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούταν ως μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο ανήκε όντως σε λογαριασμό του 22χρονου με τα δικά του στοιχεία.

Μετά την αναβολή η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2020.

Επισημαίνεται ότι αδικήματα που διαπράττονται μέσω διαδικύου απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και πιο συχνά την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Τα περισσότερα αφορούν σε εξυβρίσεις και συκοφαντικές δυσφημήσεις, ενώ σε αρκετές υποθέσεις με θύματα κατά κύριο λόγο ανήλικους τα αδικήματα αφορούν σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με τον taxydromos, χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλες τις υποθέσεις, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κάθε άλλη αρμόδια Αρχή για τη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024