Στα πρόστιμα που ετοιμάζει η Ελλάδα για να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή αναφέρεται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.
Στο άρθρο υπογραμμίζεται η απόφαση για τις ηλεκτρονικές δαπάνες με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Οι Έλληνες θα έρχονται αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα, εάν δεν δαπανούν σχεδόν το 1/3 του εισοδήματός τους ηλεκτρονικά, σε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια από την νέα κυβέρνηση να πατάξει την φοροδιαφυγή» αναφέρει το άρθρο.
H Τelegraph κάνει λόγο για μία δραστική κίνηση, που έχει ως στόχο να ρίξει φως στην μαύρη οικονομία της Ελλάδας, που όπως λέει, είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο με την αξία της να ανέρχεται στο 22% του ΑΕΠ, ενώ προσθέτει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της σαρωτικής μεταρρύθμισης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τόνωση της ανάπτυξης.
«Πρόκειται για μία μεγάλη πρωτοβουλία για την επόμενη χρονιά, η οποία θα αποφέρει περισσότερα έσοδα είτε γιατί κάποιοι θα πληρώνουν την ποινή είτε πιο πιθανόν χάρη στις υψηλότερες αποδείξεις ΦΠΑ» δηλώνει στην Telegraph ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, μεταφορές από τραπεζικούς λογαριασμούς και ηλεκτρονικό εμπόριο για τις ηλεκτρονικες συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής ενοικίου. Προσθέτει ωστόσο ότι αρκετοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να πληρώνονται το μισθό τους σε μετρητά, με τα οποία στη συνέχεια πληρώνουν τους λογαριασμούς. Επιπλέον η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης Διαδικτύου στην Ε.Ε.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας