Πορεία Γρηγορόπουλου : Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας – «Βροχή» από μολότοφ και ρίψη χημικών
«Βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες πέφτουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνιθου. Οι αντιεξουσιαστές τρέχουν προς το Παράρτημα και τους ακολουθούν οι άνδρες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι
«Βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες πέφτουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορίνιθου, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Οι αντιεξουσιαστές τρέχουν προς το Παράρτημα και τους ακολουθούν οι άνδρες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι.
Από τα μικροεπεισόδια, έχουν τραυματιστεί δύο άτομα, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα.

Η κατάσταση είναι αποπνικτική στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί.
Επίσης, το κέντρο είναι κλειστό.

Το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου αποτελεί το σημείο αναφοράς για την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης που διοργανώνεται με αφορμή της συμπλήρωσης 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Πάνω από 400 άτομα στη πορεία
Η πορεία για τη μνήμη ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00. Πάνω από 400 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολουθούν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα.
Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, με την τοπική αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.
Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πορείες γίνονται αυτή την ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».
Το πρωί έγινε πορεία στην Πάτρα από μαθητές και φοιτητές όπου όλα κύλησαν ομαλά.
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]
- Αγρότες: Ο χάρτης των μπλόκων πανελλαδικά – «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, γιατί τα έχουμε ήδη χάσει όλα» –
- Ζάκυνθος: Στο ΔΙΚΕΠΑΖ το πίτμπουλ που δάγκωσε και σκότωσε το δίχρονο αγοράκι – Υπό συνεχή παρακολούθηση από ειδικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-118x85.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442