Φωτιά έχουν ανάψει άγνωστοι στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, άγνωστοι χρησιμοποιώντας σκουπίδια που βρίσκονται στην περιοχή έχουν ανάψει φωτιά, χωρίς πάντως, σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, να πρόκειται για κάτι σημαντικό.

Πέρα από αυτό πάντως, στην περιοχή δεν υπάρχει κάποια άλλη αξιοσημείωτη κινητικότητα.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά των Εξαρχείων προς την πορεία κατεβαίνουν κι άλλες διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στον ουρανό της Αττικής πετά το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο πραγματοποιεί ελέγχους.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι αστυνομικοί που βρίσκονται γύρω από την πλατεία των Εξαρχείων είναι να φτάσει ο κύριος όγκος της πορείας στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος για να δούμε ποια θα είναι στην πορεία η εξέλιξη.

Προκλήσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Νωρίτερα πάντως, στα Προπύλαια οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλοντα ζήλο όσον αφορά στους διαδηλωτές, τη στιγμή μάλιστα που είναι νωπές οι μνήμες από χτυπήματα διαδηλωτών και αναίτιες προσαγωγές κατά τη διάρκεια φοιτητικών κινητοποιήσεων αλλά και κατά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ υπό το δόγμα «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν» πραγματοποίησαν ελέγχους για μολότοφ και ύποπτα αντικείμενα σε όποιον φέρει backpack ή γενικά τσάντα.

Μάλιστα, προχώρησαν και σε ελέγχους σε τσάντες δημοσιογράφων, παρά το γεγονός ότι τους ενημέρωσαν για την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας