Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ : Οι απειλές για μηνύσεις, η μνήμη και τα πραγματικά περιστατικά…

ΠΑΟΚ : Οι απειλές για μηνύσεις, η μνήμη και τα πραγματικά περιστατικά…

Η υπόθεση του ρεπορτάζ του «ΟΝΕ Channel» για τη σύνδεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης μπήκε σε δρόμο χωρίς γυρισμό

Του Γιώργου Χελάκη

Υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με όσα της προσκομίστηκαν το πρωί της Τετάρτης από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Θεωρητικά υπάρχει. Να παραπέσει ο σχετικός φάκελος, να μην βρίσκουν ημερομηνία να συνεδριάσουν τα μέλη της Επιτροπής και άλλα σχετικά.

Θα μπορούσε κανείς να τα σκεφτεί όλα αυτά αν δεν μεσολαβούσε η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας. Τι λέει λοιπόν ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Ότι η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί από την ΕΕΑ το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει κατάληξη ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη : Ξεκινά άμεσα έρευνα για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Η υπόθεση του ρεπορτάζ του «ΟΝΕ Channel» μπήκε σε δρόμο χωρίς γυρισμό. Κι όλα αυτά χωρίς την παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η προχτεσινή ανακοίνωση-διάψευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε μια ενδιαφέρουσα κατάληξη. Έναν δηλητηριώδη υπαινιγμό. Ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο και μόνο ο υφυπουργός που κατά τον ΠΑΟΚ έχει υποβολέα τον Ολυμπιακό θα ανάγκαζε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ασχοληθεί με αυτό.

Την άλλη μέρα το πρωί η Επιτροπή είχε τα στοιχεία από τον Ολυμπιακό και πριν μεσημεριάσει η ίδια η Σούπερ Λίγκα την καλούσε να επιληφθεί και να καταλήξει σε συμπεράσματα.

Το θέμα δεν είναι ανύπαρκτο λοιπόν. Είναι θέμα προς διερεύνηση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για την ίδια την Λίγκα στην οποία συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Μηνύσεις και αγωγές από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι επακόλουθα των όσων ήρθαν στο φώς αλλά μέχρι εκεί.

Αν η ΕΕΑ καταλήξει πως εκτός από τον καπνό υπάρχει φωτιά, από πού θα προκύπτει άραγε η συκοφαντία; Το σημειώνω αυτό διότι σε καμιά ανακοίνωση ούτε του ΠΑΟΚ ούτε της Ξάνθης υπάρχει αμφισβήτηση των εγγράφων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Κανείς δεν βγήκε από τους θιγόμενους να μιλήσει για κατασκευή. Να αμφισβητήσει τη γνησιότητα των εγγράφων. Να ισχυριστεί ότι δεν έγινε η εξαγορά ή ότι τα μέλη της εξαγορασμένης εταιρίας δεν είναι ταυτόχρονα και μέλη στην διοίκηση της ΠΑΕ Ξάνθη.

Αυτά  -για να μιλήσουμε λίγο και την γλώσσα των δικαστηρίων- είναι τα πραγματικά περιστατικά. Για όλα τα άλλα θα περιμένουμε την κρίση της Επιτροπής, αλλά κρίση διαθέτουμε όλοι μας. Και αξιολογήσεις μπορούμε να κάνουμε.

Δικαίωμά μας να σκεφτόμαστε ότι το καλοκαίρι ο κ. Γραμμένος που ο κ. Σαββίδης τον χαρακτήριζε «δικό του άνθρωπο» πήγε στα μουλωχτά να περάσει ρύθμιση που άνοιγε τον δρόμο στην πολυϊδιοκτησία.

Δικαίωμά μας να θυμόμαστε ότι το γήπεδο της Ξάνθης έγινε μικρή Τούμπα και οι οπαδοί της εξορίστηκαν για να καθίσουν στη θέση τους οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Δικαίωμά μας να θυμόμαστε ότι η πολυϊδιοκτησία με βάση τις διατάξεις της σχετικής ρύθμισης δεν αποδεικνύεται μόνο όταν ένα φυσικό πρόσωπο μετέχει στην μετοχική σύνθεση δυο ΠΑΕ αλλά προκύπτει και από την συμμετοχή παρένθετων προσώπων. Με όλες αυτές τις υπενθυμίσεις θα περιμένουμε την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Και τις μηνύσεις…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024