Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι θρυλικές ερωτικές ιστορίες του 20ού αιώνα μέσα από κοσμήματα

Οι θρυλικές ερωτικές ιστορίες του 20ού αιώνα μέσα από κοσμήματα

Ο οίκος υψηλής κοσμηματοποιίας Van Cleef & Arpels, επηρέασε τις πιο θρυλικές ερωτικές ιστορίες του 20ού αιώνα με τα σύμβολά του και τα δώρα αγάπης.

Ο οίκος υψηλής κοσμηματοποιίας Van Cleef & Arpels, επηρέασε τις πιο θρυλικές ερωτικές ιστορίες του 20ού αιώνα με τα σύμβολά του και τα δώρα αγάπης.

Οι παθιασμένες ερωτικές ιστορίες της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τους άνδρες και τα διαμάντια είχαν ως αποτέλεσμα την τεράστια συλλογή κοσμημάτων της, τα πιο πολύτιμα από τα οποία ήταν δώρα του Ρίτσαρντ Μπάρτον του άνδρα που παντρεύτηκε όχι μία, αλλά δύο φορές.

Ένα από τα δώρα του, το χρυσό περιδέραιο με διαμάντια και σμαράγδια, Barquerolles Lion είναι κεντρικό έκθεμα σε νέα έκθεση με δημιουργίες, σκίτσα και αρχειακό υλικό του Van Cleef & Arpels από το έτος ίδρυσής του το 1906 έως σήμερα, στο Palazzo Reale, στο Βασιλικό Παλάτι, στο Μιλάνο.

Εμπνευσμένη από το δοκίμιο του Ίταλο Καλβίνο «Έξι προτάσεις για τη νέα χιλιετία» η έκθεση με τίτλο «Time, Nature, Love» είναι διαρθρωμένη σε τρεις ενότητες, Χρόνο, Φύση και Αγάπη.

«Θεωρώ ότι ο χρόνος, η φύση και η αγάπη είναι οι σημαντικότερες και πιο αντιπροσωπευτικές αξίες της ζωής και κατά συνέπεια των αντικειμένων που συνοδεύουν την καθημερινότητά μας» τονίζει η επιμελήτρια της έκθεσης, καθηγήτρια κοσμηματοποιίας και σχεδίου στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Άλμπα Καπελιέρι.

«Δυστυχώς, τέτοιες αξίες δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στο κόσμημα, επειδή το κόσμημα είναι πάντα σε ισορροπία μεταξύ αιωνιότητας και εφήμερου, παράδοσης και μόδας, αγάπης και επένδυσης, ομορφιάς και αντίληψης, φύσης και φαντασίας.

H υψηλή κοσμηματοποιία ενδίδει σε μια διαχρονική διάσταση, δεν ενδιαφέρεται για το πνεύμα των καιρών. Αυτό δεν ισχύει για τον Van Cleef & Arpels, ο οποίος εστίαζε πάντα στον χρόνο.

Η έκθεση καταδεικνύει την ικανότητά του αντιπροσωπεύει μια κατακερματισμένη περίοδο, τον 20ο αιώνα και τη δυνατότητά του να απεικονίζει τις αιώνιες αξίες της ομορφιάς και ταυτόχρονα την φευγαλέα δύναμη της αποπλάνησης» σημειώνει.

View this post on Instagram

Palazzo Reale @palazzorealemilano opens its doors today to welcome visitors to a unique and splendid exhibition of Van Cleef & Arpels @vancleefarpels extraordinary creations: “Van Cleef & Arpels. Time, Nature, Love”. The exhibition, the largest by the French Jewellery Maison to date, and free to the public, includes unique pieces from Van Cleef’s private collection, as well as pieces from private collections. Curated by Alba Cappellieri @alba.cappellieri , Professor of Jewellery and Accessory Design at Politecnico di Milano and Director at the Museum of Jewellery in Vicenza @vicenza_jewellery_museum the exhibition unfolds Van Cleef’s poetry through a thematic journey that will guide the visitors through time and creative inspirations. …. “Van Cleef & Arpels. Time, Nature, Love.” Palazzo Reale, Milano. 30 November 2019 – 23 February 2020. …….. Featured: platinum and diamond bib necklace, 1939, Van Cleef & Arpels Collection. This is a graduated line necklace supporting a flexible bib in the form of a sunburst, centred by an articulated round diamond weighing approximately 6.00 carats, set with 118 larger round diamonds weighing circa 134.00 carats, accented by smaller round diamonds weighing circa 27.00 carats, completed by baguette diamonds weighing circa 50.00 carats. …. Provenance: formerly in the collection of Queen Nazli Fouad, former Queen Mother of Egypt (see second image in this gallery). Sold at Sotheby’s @sothebysjewels Magnificent Jewels, New York, for $4,282,000, December 2015 (image from the catalogue at the end of this gallery). #vca #vcatemponaturaamore #vancleefarpels #parus #exhibition #platinum #diamond #bib #necklace #queen #collection #sothebys #jewels #highjewelry #unique #milan #palazzoreale #HighJewelleryDream #VCAExhibition #VCAMilan #VCATimeNatureLove

A post shared by Hɪɢʜ Jᴇᴡᴇʟʟᴇʀʏ Dʀᴇᴀᴍ (@highjewellerydream) on

Τα πιο διαχρονικά κομμάτια συνδυάζουν την αιώνια ομορφιά με την άμεση γοητεία μιας στιγμής. Οι 400 δημιουργίες που συνθέτουν την έκθεση αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Van Cleef & Arpels πέτυχε ακριβώς αυτό.

Η φύση διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο για τον οίκο ως μια συνεχώς παρούσα πηγή έμπνευσης, όπως μαρτυρούν μοναδικά πετράδια και διαχρονικά αριστουργήματα σε σχέδια χλωρίδας και πανίδας.

Ο Van Cleef & Arpels βασίζεται στην αγάπη, την πιο ισχυρή ενέργεια στον κόσμο. Η αγάπη γέννησε τον οίκο, το 1906 μετά τον γάμο του Alfred Van Cleef και της Estelle Arpels στο Παρίσι, τονίζεται στον τόμο που συνοδεύει την έκθεση.

Μεταξύ των πολύτιμων εκθεμάτων περιλαμβάνονται το σετ μαργαριταριών και διαμαντιών του οίκου που δώρισε ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό στη Γκρέις Κέλι την ημέρα του γάμου τους το 1956, όπως και το διαμαντένιο διάδημα που δημιούργησε ο οίκος και φορούσε η πριγκίπισσα Γκρέις στον γάμο της κόρης της Καρολίνας, 20 χρόνια αργότερα.

Η έκθεση «Van Cleef & Arpels: Time, Nature, Love» θα διαρκέσει έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024