Airbnb: Αυστηρά πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ
Το υπουργείο Οικονομικών, μαζί με τους ελέγχους για αδήλωτες ενοικιάσεις Airbnb, αναμένει έσοδα 400-500 εκατομμύρια ευρώ
Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου τους προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο, τα οποία κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ.
Προβλέπεται η δυνατότητα της Φορολογικής Διοίκησης να ζητά εντός προθεσμίας, με έγγραφο ή ηλεκτρονικό αίτημα, από κάθε διαχειριστή ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία δραστηριοποιείται στην οικονομία του διαμοιρασμού, ανεξάρτητα από το εάν αυτή έχει μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα ή όχι οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο σχετικά με πρόσωπα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ως πωλητές (ιδιοκτήτες ακινήτων), για τα οποία προκύπτουν ή μπορεί να προκύψουν φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)





























































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442