Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μετατρέψεις το εξοχικό σου σε Airbnb

Πώς θα μετατρέψεις το εξοχικό σου σε Airbnb

Λύσεις για να εκμεταλλευτείς ένα ακίνητο

Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί ότι το εξοχικό μάς στοιχίζει μια περιουσία για μικρές ή μεγάλες επιδιορθώσεις ώστε να παραμένει λειτουργικό και να μπορούμε να το χαρούμε και το επόμενο καλοκαίρι; Είναι υπέροχο που έχουμε έναν σταθερό καλοκαιρινό προορισμό, όμως είναι πολύ ακριβό «σπορ» η συντήρηση ενός σπιτιού για χρήση μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό;

Η απάντηση είναι ότι μπορούμε να δούμε αυτό το ακίνητο υπό διαφορετικό πρίσμα. Είναι ένα περιουσιακό μας στοιχείο που μπορεί να αποδώσει έσοδα αν το αντιμετωπίσουμε σωστά. Έτσι, αντί μόνο να «ζητάει», θα μπορεί να «βγάζει τα έξοδά του» κι επιπλέον να μας προσφέρει κάποιο έξτρα εισόδημα. Η λύση λέγεται Airbnb. Και η κεντρική ιδέα είναι ότι μπορούμε να το ενοικιάζουμε τους μήνες που δεν το χρησιμοποιούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το καταστήσουμε κατάλληλο για ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Σε αυτό θα μας λύσει τα χέρια το δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας.

Ποιος θα το νοικιάσει

Πριν… μπουν οι μάστορες, πρέπει να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το «target group» μας. Θα είναι νέοι ή πιο ηλικιωμένοι; Θα προορίζεται για οικογένειες; Η απόφαση αυτή εξαρτάται από τα τετραγωνικά του ακινήτου και από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Αν η περιοχή που βρίσκεται το εξοχικό μας είναι δημοφιλής για συγκεκριμένους λόγους πχ μουσεία ή φυσικό κάλλος ή νυχτερινή ζωή, θα πρέπει να κινηθούμε ανάλογα, δημιουργώντας ένα σπίτι που θα μπορεί να φιλοξενήσει άτομα από το συγκεκριμένο «target group». Επιπλέον, από το ποιος θα νοικιάσει την κατοικία μας εξαρτάται το τι θα πρέπει να του προσφέρουμε ως ανέσεις. Θα χρειαστεί έξτρα υπνοδωμάτια; Πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα; Ψηφιακές διευκολύνσεις και υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό εξοπλισμό; Θέρμανση;

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο project, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι μεσοβέζικες λύσεις δεν αποδίδουν. Όπως μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε από τα σχόλια των χρηστών της πλατφόρμας Airbnb, ενθουσιασμένοι από τη διαμονή τους σε ένα σπίτι μένουν εκείνοι που παίρνουν αυτά που έχουν ζητήσει κι ακόμα περισσότερα. Τέτοιου είδους διαφήμιση θέλουμε κι εμείς για το σπίτι μας, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μας επιλέξουν.

Εφόσον στόχος μας είναι να αποφέρει έσοδα το εξοχικό μας, θα πρέπει να κάνουμε μια επένδυση. Και επένδυση είναι να το ανακαινίσουμε με στρατηγική ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικό στην πλατφόρμα Airbnb. Το επιπλέον όφελος που θα έχουμε είναι ότι πλέον το ακίνητό μας θα είναι σύγχρονο, πιο λειτουργικό και όμορφο και εκτός από τους άλλους, θα μπορούμε να το απολαύσουμε κι εμείς όποια στιγμή θέλουμε. Προκειμένου λοιπόν να κάνουμε πράξη όλα όσα χρειάζονται στην εξοχική κατοικία μας θα χρειαστούμε ένα στεγαστικό δάνειο.

Το δάνειο Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει στους ιδιοκτήτες κατοικιών προνομιακή χρηματοδότηση, καθώς για εργασίες μικρής έκτασης από 5.000 έως 15.000 ευρώ δεν χρειάζεται προσημείωση ακινήτου. Η χρηματοδότηση χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις και ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου από 3 έως 8 έτη. Για εργασίες μεγαλύτερης έκτασης, η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει έως και 40.000 ευρώ με προσημείωση ακινήτου και την αποπληρωμή του δανείου να ανέρχεται σε έως και 20 έτη.

Επιπλέον, το Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας προσφέρει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του. Για παράδειγμα μπορούμε να επιλέξουμε περίοδο χάριτος έως και έξι (6) μήνες κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούμε να πληρώνουμε μόνο τους τόκους του δανείου, ή να επιλέξουμε να εξοφλήσουμε πρόωρα το δάνειο (μερικώς ή ολικώς) χωρίς επιβάρυνση.

Ακόμη βάσει του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου», μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καθορίζουμε εμείς τη δόση του στεγαστικού μας δανείου σε περίπτωση που το εισόδημά μας παρουσιάσει παροδικές μεταβολές. Ακόμη προσφέρονται όλα τα προνόμια του προγράμματος «Προσαρμόζω τη Δόση μου» των Alpha Δανείων Κατοικίας.

Τι είδους επεμβάσεις θα χρειαστούν

Αν κοιτάξουμε προσεκτικά με το «βλέμμα» του ενοικιαστή το ακίνητο θα διαπιστώσουμε ακριβώς τι είδους επεμβάσεις θα χρειαστεί να κάνουμε. Μπορεί να πρέπει να «πειράξουμε» τη διάταξη των δωματίων και τη χωροθέτηση μπάνιων και wc αλλά και το πάσο της κουζίνας, τα κουφώματα, μέχρι και τον κήπο. Όλα είναι προς εξέταση και τροποποίηση, ώστε να δημιουργήσουμε την ιδεατή εξοχική κατοικία που κάποιος θα επιλέξει για να περάσει τις διακοπές του.

Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες εργασίες μεγάλης έκτασης, όπως για παράδειγμα να γκρεμίσουμε κάποιον τοίχο ή να προχωρήσουμε σε στεγανοποίηση της ταράτσας. Ενδεχομένως να πρέπει να καλέσουμε έναν ειδικό προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα υδραυλικά μας ή τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού. Σίγουρα θα χρειαστούμε και κάποιο φρεσκάρισμα τόσο σε ότι αφορά το βάψιμο των τοίχων, όσο και από την άποψη της διακόσμησης. Θα χρειαστούμε νέα έπιπλα και λευκά είδη.

Ακόμη και σε αυτές τις ανάγκες μας, η Alpha Bank δίνει λύση με το Πρόγραμμα Επιβραβεύσεως Bonus. Ένα από τα προνόμια του Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας είναι ότι για κάθε ένα (1) ευρώ δανείου, κερδίζουμε τέσσερις (4) Bonus πόντους στους Μεγάλους Συνεργάτες του Προγράμματος Bonus και δύο (2) Bonus πόντους στις λοιπές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του Προγράμματος, τους οποίους μπορούμε να εξαργυρώσουμε στο δίκτυό τους σε όλη την Ελλάδα.

Παράδειγμα μεγάλου συνεργάτη είναι τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για το νέο μας εξοχικό, κερδίζοντας σημαντικές εκπτώσεις, αφού μπορούμε συνδυαστικά να εξαργυρώσουμε περισσότερους από 180.000 πόντους ή ακόμα και να αποκτήσουμε κάτι δωρεάν.

Παράλληλα, μπορούμε να επισκεφθούμε τα πολυκαταστήματα notoshome, που διαθέτουν τη μεγαλύτερη ποικιλία ειδών σπιτιού και διακόσμησης για κάθε επιθυμία και γούστο. Μπορούμε να κερδίσουμε 20% της αξίας των αγορών μας εξαργυρώνοντας Bonus πόντους. Για παράδειγμα, για αγορές έως 15 ευρώ θα εξαργυρώσουμε 1.500 πόντους ή για αγορές από 350 ευρώ έως 500 ευρώ θα εξαργυρώσουμε 50.000 πόντους. Οι επιλογές μας και σε αυτήν την περίπτωση είναι αμέτρητες.

Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας προσφέρει αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις σε κάθε ενεργειακή ανάγκη ενός ακινήτου. Έτσι, σαν ιδιοκτήτες του εξοχικού μπορούμε να έχουμε μια λειτουργική και φιλόξενη κατοικία με πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα όπως είναι η ασύγκριτη εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της χρήσης φυσικού αερίου έναντι άλλων ακριβότερων ενεργειακών επιλογών, και ταυτόχρονα οι επιπλέον εκπτώσεις συνδυάζοντας ρεύμα και φυσικό αέριο. Επιπλέον, εξοφλώντας τον μηνιαίο λογαριασμό μας με κάρτες Alpha Bank Bonus κερδίζουμε 4 Bonus πόντους για κάθε 1 ευρώ!

Κι επειδή το ανακαινισμένο εξοχικό μας χρειάζεται προστασία και οι φιλοξενούμενοί μας πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια, το στεγαστικό δάνειο της Alpha Bank δίνει λύση μέσω της συνεργασίας με την AXA Aσφαλιστική. Αποστολή της ΑΧΑ είναι να δίνει καθημερινά τη δύναμη στους ασφαλισμένους της να ζουν καλύτερα, προστατεύοντας τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις περιουσίες και το εισόδημά τους. Μπορούμε να εξαργυρώσουμε Bonus πόντους από το στεγαστικό μας και να έχουμε έκπτωση στα ασφάλιστρα του συμβολαίου πυρός. Για παράδειγμα, μπορούμε να έχουμε κέρδος 25 ευρώ από τα ασφάλιστρά μας, εξαργυρώνοντας 12.500 Bonus πόντους. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Bonus και την Alpha Bank κάρτα μας για την αγορά προγραμμάτων ασφάλισης από την AXA, μπορούμε να συλλέξουμε 4 Bonus πόντους για κάθε ευρώ συναλλαγών.

Προσθέτοντας αυτό το έξτρα «κάτι»

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να προσθέσουμε μια έξτρα «πινελιά» στο Airbnb εξοχικό μας για να το καταστήσουμε πιο ανταγωνιστικό από τα άλλα της πλατφόρμας. Ίσως είναι η σπιτική μαρμελάδα που θα έχουμε φυλαγμένη για το πρωινό των φιλοξενούμενών μας. Ή ένα ωραίο ντόπιο κρασί για να απολαύσουν το βράδυ.

Μπορεί όμως να είναι κάτι πιο… ψηφιακό, ή κάτι ιδιαίτερο όπως ένα juke box ή ένα ποδοσφαιράκι. Η έξτρα πινελιά έχει να κάνει με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εξοχικού μας και την προσωπικότητά μας. Οπότε είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μετατρέποντας το εξοχικό μας σπίτι σε μια Airbnb κατοικία αξιώσεων θα κάνουμε μια επένδυση για να εκμεταλλευτούμε το ακίνητό μας και ταυτόχρονα να αποκτήσουμε μια πιο σύγχρονη, λειτουργική και όμορφη κατοικία και για εμάς τους ίδιους.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024