Είναι χρήσιμο, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, φάρμακα, φαγητό κλπ να μην πετιούνται στους κάδους των σκουπιδιών όταν μπορούν να αξιοποιηθούν καταλλήλως

Οργανώσεις βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πληθυσμού στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έχουν ανάγκη από αντικείμενα που οι «υπόλοιποι» δε χρειάζονται. Πράγματα, όπως ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και πολλά άλλα δεν πρέπει να καταλήγουν στον κάδο σκουπιδιών όταν τα έχει ανάγκη τόσος κόσμος.

Αποθήκη Project

Σε μια μικρή αποθήκη, στο Παλαιό Φάληρο, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ρούχα και λευκά είδη «με στόχο να διατεθούν άμεσα σε ομάδες που θα τα έχουν ανάγκη σε μια μελλοντική ανθρωπιστική κρίση μικρής ή μεγάλης κλίμακας». Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της τετARTημόριο, «στόχος είναι τα λευκά είδη και τα ρούχα να συγκεντρώνονται, να αποθηκεύονται και δίνονται άμεσα στους πληγέντες σε περίπτωση ανάγκης».

Θα πρέπει τα ρούχα, ή τα όποια αντικείμενα να είναι σε άρτια κατάσταση. Ο λόγος που υπάρχει ο συγκεκριμένος χώρος αφορά την αποθήκευση ειδών σε περίπτωση κάποιου ακραίου περιστατικού, όπως οι πυρκαγιά στο Μάτι, άλλα φαινόμενα (πλημμύρες) κλπ. Γενικά για κάθε περίπτωση ανάγκης.

Ίριδος 4, Παλαιό Φάληρο

Κιβωτός του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Απευθύνεται σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες. Απευθύνεται ωστόσο και σε αυτά που δεν έχουν γονείς, που έχουν εγκαταληφθεί, δεν έχουν ιατρική περίθαλψη και ζούνε σε άσχημες συνθήκες.

Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει να τα μεγαλώσει και στα 4 κτίρια που έχει. Είναι παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, που έχουν βιώσει πολύ άσχημες συνθήκες όπως κακοποίηση, εγκατάλειψη κλπ.

Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές με αποτέλεσμα το περιβάλλον να έχει τη θαλπωρή μίας οικογένειας και ενός σωστού σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι δε μοιάζει με ιδρυματικού τύπου φροντίδα αλλά λαμβάνουν την αγάπη που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά.

Η Κιβωτός μπορεί να φροντίζει ένα παιδί που δε μπορεί να το στηρίξει ο γονέας χωρίς να απαγορεύει την οποιαδήποτε επαφή. Μπορεί ακόμα και σε μονογονεική με σοβαρά προβλήματα σε οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα, να παρέχει είδη πρώτης ανάγκης, το φαγητό του, την ιατρική του περίθψη κλπ. Ό,τι χρειάζεται δηλαδή για να έχει σωστή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη.

ΑΘΗΝΑ

Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους,

Αθήνα (Κολωνός), 10442

210 5141953

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

26570.31005,
26570.31006

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΗΣΟΥ
ΧΙΟΥ

Μπεν Ζαχαρίου 8 ,

Φρούριο Χίος, 82100

22710 8195

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ

Διμήνι Μαγνησίας,

Διμήνι Βόλος- Τ.Κ: 38 500

24210 77020 ή 030

Αγκαλιά

Η «Αγκαλιά», απευθύνεται σε έγγαμες ή άγαμες γυναίκες που αναγκάζονται λόγω ακραίων καταστάσεων να κάνουν άμβλωση στο έμβρυο-παιδί τους. Ο Σύλλογος προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του. Βοηθά τους γονείς του σε ψυχολογικό και υλικό επιπεδο. Πράγματα όπως βρεφικά είδη, ρούχα κλπ

Ο κόσμος μπορεί να προσφέρει κάτι που δε χρειάζεται όπως βρεφικά γάλατα, τρόφιμα, κρέμες, παιδικές πάνες, βρεφικά είδη, παιχνίδια, ρούχα, παπούτσια, παιδικά έπιπλα, παιδικά καρότσια, παιδικά κρεβατάκια, είδη βρεφανάπτυξης, οικιακό εξοπλισμό, είδη ατομικής υγιεινής, κ.α.

Λεωφόρος Αθηνών 84,10441 Αθήνα

Δευτέρα-Παρασκευή  9.00 – 17.00
210 8828788

ΜΚΟ Θεόφιλος

Ο “Θεόφιλος” είναι ένας Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που βιώνουν αποκλεισμό και φτώχεια. Μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να χαρίσει ρούχα, συγκευές, έπιπλα ακόμα και αν αυτά είναι μεταχειρισμένα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

210-8819397, 210-8828036 , 6949612196

Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» αποτελεί ένα από τους κύριους φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Δέχεται παιδικά και βρεφικά ρούχα αλλά και διάφορα αντικείμενα όπως βιβλία, έπιπλα, παιχνίδια.

Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 65
ΙΛΙΟΝ ΑΘΗΝΑ
2132015700

 «Πρωτοβουλία για το Παιδί»

O Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ιδρύθηκε στη Βέροια τον Απρίλιο του 2008. Αφορά στην προστασία παιδιών προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, έχουν εγκαταληφθεί, έχουν δεχθεί σωματική και ψυχολογική βία. Και σε αυτά που είναι κοινωνικά αποκλεισμένα. Αποβλέπει και στην ενίσχυση των οικογενειών τους. Δέχεται παιδικά ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιδικά μικροέπιπλα και παιχνίδια.

Αριστοφάνους 10 & Κύπρου, 59 100

ΒΕΡΟΙΑ Τηλ.: 23310-72303 (4 γραμμές)

ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλ.: 23310-92870

Ανθρώπινοι Άνθρωποι

Οι “Ανθρώπινοι – Ανθρωποι” είναι ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο, που συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012. Η Βέρα Μεσσήνη,  είναι  η εμπνεύστρια της ιδέας υποστήριξης συνανθρώπων μας που στερούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα  λόγω της οικονομικής κρίσης . Σκοπός είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, η προστασία του περιβάλλοντος και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Βασικός στόχος είναι η ανεύρεση και επισκευή χώρων κατάλληλων για τη στέγαση άστεγων και άπορων οικογενειών και ατόμων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με πρώτο το Δήμο Αθηναίων καθώς επίσης και η παροχή τους σε ένδυση και υπόδηση.

Λυκούργου 10, 152 31 Χαλάνδρι
2106713399,

Δεσμός

Ο Δεσμός είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων, δυναμικών ανθρώπων. Έχει σκοπό να συνδράμει στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης και στην καλλιέργεια της κοινωνικής και ανθρωπιστικής υπευθυνότητας. Τα αγαθά που προσφέρονται, συγκεντρώνονται στην αποθήκη του Δεσμού.

Καταγράφονται αναλυτικά ως προς το είδος και την ποσότητα. Τακτοποιούνται ανά κατηγορία. Διαλέγονται και πακετάρονται ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού του δικτύου του Δεσμού. Μεταφέρονται στον προορισμό τους με αναλυτικό δελτίο αποστολής. Όλα αυτά τα αγαθά πρέπει να είναι σε άρτια κατάσταση.

Όπως λέει και η σχετική ανακοίνωση, ο Δεσμός δέχεται: Tρόφιμα που θα είναι συσκευασμένα και μακράς διάρκειας, να μην απαιτούν ψυγείο και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Φάρμακα: να είναι σε σφραγισμένες συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης. Σεντόνια / πετσέτες: να είναι πλυμένα, χωρίς λεκέδες.

Ηλεκτρικά είδη: να είναι ακέραια και να λειτουργούν κανονικά. Οικιακά σκεύη: να είναι καθαρά, λειτουργικά, να μη λείπουν κομμάτια και να μην έχουν σπασίματα.Είδη προσωπικής υγιεινής: να είναι σε πλήρεις και κλειστές συσκευασίες και να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους (εφόσον υπάρχει). Είδη καθαριότητας.

Βιβλία που να μη λείπουν σελίδες, να μην είναι σκισμένα ή λεκιασμένα. Στα σχολικά εγχειρίδια να μην είναι συμπληρωμένες οι ασκήσεις. Γραφική & χαρτική ύλη. Παιχνίδια: να είναι καθαρά, να λειτουργούν, να μη λείπουν κομμάτια και να είναι κατάλληλα για χρήση από παιδιά.

Σε περίπτωση που ένα παιχνίδι αποτελείται από πολλά κομμάτια, αυτά να βρίσκονται συγκεντρωμένα σε μία ξεχωριστή συσκευασία.Είδη ιματισμού: να είναι καθαρά και να μην έχουν φθορές όπως σκισίματα, γάριασμα, τρύπες κλπ. Αθλητικός εξοπλισμός: να είναι σε καλή κατάσταση και αν περιλαμβάνουν διαφορετικά κομμάτια να είναι όλα συγκεντρωμένα. Έπιπλα: να είναι αποσυναρμολογημένα εάν ζητηθεί και υπάρχει η δυνατότητα

Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@desmos.org – 216 8090 840 για την Αθήνα ή στοthessaloniki@desmos.org – 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη.

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ

Είναι Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών & Εφήβων σε κίνδυνο

Λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.  Πρόκειται για ένα ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα δυσμενών και ακραίων συνθηλων όπως κακοποίηση, εγκατάλειψη διακίνηση κλπ. Φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών και κορίτσια ηλικίας 5 έως 18 ετών. Παρέχει υπηρέσίες με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φροντιστές κλπ. Δέχεται τρόφιμα, ρούχα, γενικά ό,τι χρήσιμο από σχολικά είδη κ.α

ΑΘΗΝΑ Μαυρομματαίων 43T.K.10434
Τηλ./Fax: 210 8259880
Email:arsisathina@gmail.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πτολεμαίων 35 & Συγγρού
T.K.546 30
Τηλ: 2310-526150, Fax: 2310-552813
Email: infothes@arsis.gr

ΒΟΛΟΣ Μακρινίτσα
Τ.Κ.37011
Τηλ./Fax: 24280-99939,44
Email: arsis.xenonas@hotmail.com

ΚΟΖΑΝΗ Αγ. Χριστοφόρου 6
Τ.Κ.50100
Τηλ./Fax:24610-49799
Email: infokoz@arsis.gr

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Κωνσταντινουπόλεως 34
Τ.Κ.68100
Τηλ.: 2551038952, Fax: 2551038947
Email:arsisalex@gmail.com

Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν στη φτώχια. Δεν απευθύνεται μόνο σε άστεγους και φτωχούς, αλλά και σε εκείνους που δεν έχουν να καλύψουν τα απαραίτητα.

Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να στείλει ότι είναι χρήσιμο.

Πειραιώς 35

210 5246516

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

«Σκοπός του Συλλόγου υπήρξε και παραμένει η ηθική και υλική συμπαράσταση των απόρων κυρίως Υπερπολυτέκνων Οικογενειών δια μέσου των προαιρετικών εισφορών-δωρεών των Φίλων των Πολυτέκνων.» Σύμφωνα με ανακοίνωσή του δέχεται τα εξής: τρόφιμα (γάλα, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι κλπ.), ρούχα-υποδήματα (για όλες τις ηλικίες, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για βρεφικά, παιδικά, εφηβικά και νεανικά).

Κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, λευκά είδη κλπ.). Σχολικά Είδη (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, διορθωτικά, ντοσιέ, μαρκαδόρους, σχολικά βοηθήματα κλπ). Παιχνίδια (προσοχή, να μη λείπουν εξαρτήματά τους, ειδικά στα επιτραπέζια). Μικροσυσκευές-Είδη σπιτιού (όχι ογκώδη).

Έπιπλα-Οικιακές Συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες, ψυγεία κλπ.). Τα ογκώδη αντικείμενα, λόγω έλλειψης αποθηκευτικού χώρου, δεν τα παραλαμβάνει η ίδια η Π.Ε.ΦΙ.Π., αλλά συστήνει Πολύτεκνες Οικογένειες που ενδιαφέρονται. Οι συσκευές να δουλεύουν και τα τρόφιμα να μην έχουν λήξει. Τα δε ρούχα να είναι σε άριστη κατάσταση και καθαρά.

Ακαδημίας 78Δ, Αθήνα
210 3838496, 210 3822586

Γιατροί του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου.

Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας αναλαμβάνουν την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες. Ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη. Κατόπιν ανακοινώσεων χρειάζονται τα εξής: Αντιβηχικά σιρόπια, φαρμακευτικά σκευάσματα για το στομάχι, παυσίπονα, δερματολογικές αλοιφές / κρέμες.

Αντιβιώσεις για παιδιά και ενήλικες (δραστικές ουσίες αντιβιοτικών). Αμοξυκιλλίνη και κλαβουλανικό οξύ χάπια και σιρόπια. Αμοξυκιλλίνη χάπια και σιρόπια. Κεφουροξίνη χάπια και σιρόπια. Αντιβιοτικές κρέμες (μουπιροσίνη, φουσιδικό οξύ κ.α.). Κλινδαμυκίνη χάπια και σιρόπια. Αζιθρομυκίνη 500mg χάπια. Κολπικές κρέμες και κολπικά υπόθετα για μύκητες.

Κεφακλόρη χάπια και σιρόπια. Δε δέχονται σιρόπια ανοιγμένα και σκευάσματα ληγμένα. Τρόφιμα, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ. Φάρμακα με μακρινή λήξη, αντιφθειρικά spray και χτενάκια για τις ψείρες. Ενυδατικές κρέμες πανθενόλης. Αντηλιακές κρέμες.

Αντιβιώσεις ενηλίκων (τύπου Augmentin & Zinadol). Παιδικές αντιβιώσεις. Δερματολογικές αλοιφές κορτιζονούχες. Δερματολογικές αλοιφές αντιβιωτικές. Δερματολογικές αλοιφές αντιμυκητιακές. Δερματολογικές αλοιφές με δράση αντικνησμώδη. Εισπνεόμενα spray (τύπου aerolin – flixotide 125/250mcg). Αντικουνουπικές αλοιφές. Ρουχισμό (σε πολύ καλή κατάσταση-σχεδόν καινούργια). Για αγόρια από 8 έως και 16 ετών . Εσώρουχα και κάλτσες μόνο καινούργια.

Άλλα είδη: Mπιμπερό, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια και οδοντόβουρτσες για παιδιά και μεγάλους, σαμπουάν/ατομική συσκευασία, μωρομάντηλα), μικρά μπουκάλια νερό και πλαστικά ποτήρια, , βραστήρες.

Τρόφιμα με μακρινή λήξη: Γάλα σε σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας. Μπισκότα (σκέτα-όχι με κρέμα και σοκολάτα). Ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, ελαιόλαδο, χυμός τομάτας, βρεφικά γάλατα, καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ.

Αθήνα

Σαπφούς 12

210 32 13 150

Θεσσαλονίκη

Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς),
Τ.Κ. 546 30,
2310.56.66.41
2315.31.42.06

Πέραμα

Αριστείδου 5 & Ξενοφώντος
T.K. 188 63
210.44.14.788
216.70.01.596

Κρήτη

Μάρκου Μπότσαρη 59,
Τ.Κ. 73 136 Χανιά
28210.23.110

Καβάλα

Καράνου 13,
Τ.Κ. 65 302
2510.227.224
e-mail: kavala@mdmgreece.gr

Πάτρα

Παναχαϊκού 50,
Τ.Κ. 26 224
2610.31.03.66
e-mail: patras@mdmgreece.gr

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα «Οι Άγιοι Ανάργυροι» «Ορθόδοξο Χωριό» ιδρύθηκε το 1967 από λίγες Μοναχές. Απευθύνεται σε απροστάτευτων παιδιά που στερούνται γονέων, είτε γιατί αυτοί δεν βρίσκονται στη ζωή, είτε γιατί έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Το Ίδρυμα προστατεύει τα παιδιά μέχρι την ενηλικίωση, την πλήρη επιμόρφωση και την οικογενειακή αποκατάστασή τους.

Προσφορά αγαθών: πετρέλαιο θέρμανσης με απευθείας παράδοση στις δεξαμενές του Ιδρύματος. Tρόφιμα και λοιπά αναλώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, σχολικά είδη, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση, κ.ά.

27ο χιλ. Λεωφ. Μαραθώνος, Οικισμός Νέος Βουτζάς (Είσοδος Α΄)

Μάτι Αττικής 190 09 Ραφήνα
22940-79240-1

Παιδικά Χωριά SOS

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι. Σε μία οικογένεια SOS ζουν μαζί έξι ως οκτώ παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια και φοιτούν στα τοπικά δημόσια σχολεία.

Η επιλογή των παιδιών στα Παιδικά Χωριά γίνεται ανεξάρτητα από την φυλή, την εθνικότητα ή την θρησκεία τους. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν την ευθύνη των παιδιών από μικρή ηλικία. Προσφέρουν περίθαλψη, ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, μέχρι την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Για να λειτουργήσει σωστά το κάθε σπίτι χρειάζεται όλα τα είδη πρώτης ανάγκης όπως: Kαινούρια παπούτσια. Eίδη παιδικού ρουχισμού. Kάθε είδος τροφίμων που δεν χρειάζεται άμεσα ψυγείο (λάδι, γάλα εβαπορέ, ρύζι κλπ). Eίδη καθαριότητας σπιτιού (σκόνη πλυντηρίου, χαρτί υγείας κλπ).

Εκπαιδευτικά βοηθήματα, γραφική ύλη, καινούρια σεντόνια, πετσέτες κλπ. Γενικώς είδη εξοπλισμού σπιτιού, καινούριες ή ελάχιστα μεταχειρισμένες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με την κα Άννη Κατσούλη, τηλ. 210-3313661 ή e-mail: sosathens@sos-villages.gr ή κ. Άκη Δρεπανίδη, τηλ. 23920-63891 ή e-mail: sosplagiari@sos-villages.gr ή κ. Γιώργο Βαφέα, τηλ. 25510-51890 ή e-mail: sosthraki@sos-villages.gr.

Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού, ζητά πάντα δωρεές για τα παιδιά που φιλοξενεί στα σπίτια του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο. Το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τα παιδιά φαινομένων. Τουλάχιστον 1.200.000 παιδιά με τις οικογένειές τους έχουν στηριχθεί μέχρι σήμερα. Απευθύνεται σε παιδιά που βιώνουν φτώχια, εκαθλίωση, κακοποίηση, εγκατάλειψη και γενικά ζούνε κάτω από ακραίες συνθήκες.

Γραμμή επικοινωνίας: 11040
Ζήνωνος Ελεάτου 10 – 15124 Μαρούσι
International : +30 210 3306150
Φαξ: +30 210 3843038
Email: info@hamogelo.gr

Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας

Η Κοινωνική και Εκπαιδευτική Δράση είναι μια Εθελοντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, για τη βελτίωση της ζωής των κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και σε ομάδες που έχουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Αναζητά τη συμμετοχή εθελοντών στις δράσεις της. Για το λόγo αυτό, ο φορέας έχει αναπτύξει ένα δίκτυο εθελοντών. Συνεργάζεται με κκρατικούς & ιδιωτικούς φορείς. Στηρίζει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν ρατσισμό, διακρίσεις και ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Στόχος είναι να ενταχθούν στο σύνολο, με πλήρη σεβασμό στην κουλτούρα τους.

Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός-Μεταξουργείο, 10441
210-5239402 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00- 18:00)

Σκόρος

Η ομάδα του «Σκόρου» έστησε ένα αλληλοχαριστικό, αλληλέγγυο, αντικαταναλωτικό παζάρι για όλους. Καθημερινές: 18:00 με 21:00, Σάββατο 11:30 με 14:30. Κάθε Τετάρτη και πρωί, 11.00 με 14.00.

Ας θυμηθούμε τα ρούχα των μεγαλύτερων αδελφών, ξαδέλφων που περνούσαν σε εμάς. Τα άχρηστα ρούχα που κρέμονται στις ντουλάπες μας, που γεμίζουν τα συρτάρια μας γιατί τα βαρεθήκαμε αλλά λυπόμαστε να τα πετάξουμε. Τα μπλουζάκια, παντελόνια, φούστες, κινητά, i-pod, γυαλιά ηλίου που αγοράζουμε κάθε σεζόν που τα φοράμε για δύο μήνες και μετά καταλήγουν σε ένα συρτάρι. Δε χρειάζεται να είστε φτωχός, άτομο με μειωμένη αγοραστική δύναμη. Η επαναχρησιμοποίηση και η μεταποίηση δεν είναι ούτε μειονέκτημα ούτε μιζέρια. Είναι αντίσταση και μάλιστα δημιουργική σ’ έναν πολιτισμό που δίνει αξία στο περιτύλιγμα αλλά χάνει την ουσία. Το παζάρι είναι αλληλοχαριστικό, είναι αλληλέγγυο, είναι αντικαταναλωτικό.

Ερεσσού και Ζωοδόχου Πηγής 63, Αθήνα 106 81, Ελλάδα
6985 868544 (κατά τις ώρες λειτουργίας)

Πνοή Ελπίδας

Είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με φιλανθρωπική δράση. Στοχεύει στην εθελοντική προσφορά βοήθειας. Τη κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. Την απασχόληση  και τη συνεργασία και κοινή δράση, όπου είναι δυνατόν, με οργανώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό που έχουν παρόμοιους σκοπούς.

Οδυσσέα Ανδρούτσου 10, 57001, Τριάδι – Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 2310 462742, Κιν.: 6945 589654

e-mail: info@pnoielpidas.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr