Εκδήλωση στο Σταύρος Νιάρχος.

Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στις προσωπικότητες και στο έργο του Δημήτρη Παπαμήτσου και του Andrea Bonetti, προσωπικών φωτογράφων του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα, παραβρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Athens Photo World, οι δύο φωτογράφοι μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους και παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους, στο πλαίσιο μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Ο Μητσοτάκης για το δύσκολο έργο των φωτογράφων

Ο πρωθυπουργός, παίρνοντας τον λόγο κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων του κοινού, αναφέρθηκε στις άγνωστες δυσκολίες και στην πίεση που βιώνουν οι φωτογράφοι και οι φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, προκειμένου να βγει το σωστό αποτέλεσμα.

«Έχω τεράστιο σεβασμό στη δουλειά σας και στη δουλειά όλων των φωτορεπόρτερ. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά, την οποία πολλοί δεν βλέπουν, αλλά ξέρω πολύ καλά το άγχος του Δημήτρη, του Andrea», είπε. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να δίνεται στους φωτογράφους η μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση.

Ο Μητσοτάκης για το έργο του φωτογράφου του Τσίπρα

«Ήταν πολύ διαφωτιστικό για μένα να ακούσω την ματιά του Andrea Bonetti για το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, ως προσωπικός φωτογράφος του Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε πως πολλές φορές έχει δει τον Δημήτρη Παπαμήτσο στα πιο απίθανα σημεία: «Σε μια ταράτσα, σε μια γωνία που δεν θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα τον έβλεπα και πιστεύω ότι αυτή είναι η ‘ματιά του φωτογράφου’ που θέλει πάντα κάτι καλύτερο, και πιθανώς η πιο ωραία φωτογραφία να είναι αυτή την οποία θα έχετε τραβήξει και δεν θα την έχει δει κανείς σας».

«Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν κατά κανόνα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν κάτι παραπάνω για το πρόσωπο, για τον συναισθηματικό του κόσμο», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτές είναι οι φωτογραφίες που προκαλούν, σε εμένα προσωπικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Το «συγγνώμη» του φωτογράφου του Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Τέλος σε ερώτηση της παρουσιάστριας Άννας Μπουσδούκου στον φωτογράφο του Αλέξη Τσίπρα, Ανδρέα Μπονέττι, για το αν θα φωτογράφιζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η απάντηση ήταν κάπως απροσδόκητη.

Κι αυτό γιατί όταν ήρθε η σειρά του να απαντήσει, ο φωτογράφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφερε το χέρι στην καρδιά, κοίταξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είπε του είπε «συγνώμη, αλλά όχι».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr