Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O ιταλός φαρσέρ «κατέλαβε» το Twitter του Στεφανή και «πέθανε» τον Οτσαλάν

O ιταλός φαρσέρ «κατέλαβε» το Twitter του Στεφανή και «πέθανε» τον Οτσαλάν

Ο Ιταλός που αγαπάει να κάνει φάρσες στο Twitter, «πεθαίνοντας» διάφορους γνωστούς, αυτή τη φορά «πείραξε» τον λογαριασμό του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, μέσω του οποίου ανακοίνωσε τον θάνατο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Ακόμη ένα «χτύπημα» πρόσθεσε στην… ευρεία γκάμα των φαρσών του ο Ιταλός Τομάσο Ντεμπενεντέτι που συστήνεται ως δημοσιογράφος.

Ο Ιταλός που αγαπάει να κάνει φάρσες στο Twitter, «πεθαίνοντας» διάφορους γνωστούς, αυτή τη φορά «πείραξε» τον λογαριασμό του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, μέσω του οποίου ανακοίνωσε τον θάνατο του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Λίγο μετά τις 13:30, εμφανίστηκε στον λογαριασμό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας το μήνυμα «Ο Α. Οτσαλάν έχει πεθάνει», κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Ο γνωστός για τα fake news που διαδίδει ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Τομάσο Ντεμπενεντέτι έχει κάνει αντίστοιχες φάρσες στο παρελθόν.

Με το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου στο Twitter ανακοίνωσε ότι «πέθανε» ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ ως…  Μυρσίνη Ζορμπά είχε ανακοινώσει ότι «πέθανε» ο διεθνούς φήμης έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.

Η δήλωση του κ. Στεφανή

Σύμφωνα με δήλωση του Αλκιβιάδη Στεφανή, ο λογαριασμός @AStefanisGR που εμφανίστηκε στο Twitter και φέρεται να ανήκει στον υφυπουργό Εθνικής  Άμυνας είναι ψεύτικος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, ο λογαριασμός αποτελεί ψεύτικο προφίλ, επομένως και οι ειδήσεις που αναρτώνται σε αυτόν είναι παραπλανητικές και ανυπόστατες (fake news).

Ποιος είναι ο δαιμόνιος Ντε Ντεμπενεντέτι

Πρόκειται για έναν Ιταλό δημοσιογράφο, γεννημένο το 1969, που εργάζεται ως δάσκαλος στη Ρώμη και έχει δύο παιδιά.

Στα… χόμπι του είναι να κυκλοφορεί fake news στο Διαδίκτυο, όπως έκανε και με την περίπτωση του Κώστα Γαβρά.

Ο Ιταλός δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Twitter και στη συνέχεια βγάζει fake news, ενώ στη συνέχεια τα σβήνει και… απολαμβάνει τον σάλο που δημιουργεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μόλις ανακοινώσει την είδηση, ο Ντε Ντεμπενεντέτι κάνει και πάλι tweet, αναφέροντας ότι πρόκειται για απάτη που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ αλλάζει και το όνομα του λογαριασμού.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024