Προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων

Προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων.

Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ενεργειών μεγάλου σεισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ειδική υπηρεσία που έχει συσταθεί σε συνεργασία της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξετάζοντας τα δεδομένα του σεισμού (βάθος, ένταση κλπ) έκρινε αναγκαία την έκδοση προειδοποίησης για πιθανό τσουνάμι ύψους μισού μέτρου το οποίο υπήρχε πιθανότητα να εκδηλωθεί στις ακτές των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Η προειδοποίηση εστάλη στις έδρες των άμεσα ενδιαφερόμενων Περιφερειών και στα κατά τόπους Κεντρικά Λιμεναρχεία και στην Κρήτη προκειμένου να τεθούν σε ετοιμότητα, ευτυχώς όμως η πιθανότητα δεν επαληθεύτηκε.

Τι δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Καλογερής, μιλώντας στο neakriti.gr «ήταν μια προειδοποίηση, επειδή ήταν μεγάλος και υποθαλάσσιος ο σεισμός που σημειώθηκε».

«Αυτό συμβαίνει για την πιθανότητα να υπάρξει τσουνάμι άνω του μισού μέτρου. Το Λιμεναρχείο βρέθηκε σε επιφυλακή αλλά δεν εκδηλώθηκε τίποτα» πρόσθεσε.

Ρωγμές και ζημιές σε ετοιμόρροπα κτίρια

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε στο κτίριο της εφορίας των Χανίων, καθώς λόγω του ισχυρού σεισμού δημιουργήθηκε ρωγμή στον τοίχο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Χανίων, Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη, μιλώντας στο «zarpanews.gr», έκανε λόγο για ένα παλαιό κτίριο, το οποίο είχε χαρακτηριστεί «κίτρινο» από προηγούμενους σεισμούς.

Κατήγγειλε δε, τη διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών για αδιαφορία και αδυναμία εξεύρεσης λύσης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr