Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Αλβανία : Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων

Σεισμός στην Αλβανία : Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων

Μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών από το φονικό χτύπημα του σεισμού στην Αλβανία δεν φαίνεται να υπάρχουν ελληνικής καταγωγής πολίτες, όπως επιβεβαίωσε το πρωί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Κάποιοι ωστόσο έζησαν τα δραματικά εκείνα λεπτά με το χτύπημα του Εγκέλαδου και περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης και που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και τρία παιδιά, ενώ περισσότεροι από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κάτοικοι, μερικοί κρατώντας στην αγκαλιά τους μωρά, έβγαιναν τρέχοντας από πολυκατοικίες στα Τίρανα. Κτίρια κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα από την ισχυρή δόνηση, παγιδεύοντας τα θύματα στα συντρίμμια. Υπό τα αγωνιώδη βλέμματα των κατοίκων, οι διασώστες ψάχνουν εξονυχιστικά στα ερείπια, απ’ όπου κατά διαστήματα ακούγονται ακόμη οι κραυγές των εγκλωβισμένων.

Μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών δεν φαίνεται να υπάρχουν ελληνικής καταγωγής πολίτες, όπως επιβεβαίωσε το πρωί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Κάποιοι ωστόσο έζησαν τα δραματικά εκείνα λεπτά με το χτύπημα του Εγκέλαδου και περιγράφουν τις δραματικές στιγμές.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Πανικός, 3 η ώρα τη νύχτα όσο να ‘ναι υπάρχει πρόβλημα. Είναι και το σκοτάδι που δημιουργεί πιο μεγάλο φόβο. Επικρατούσε πανικός. Ηταν μισό λεπτό και είχε μεγάλη ένταση, το σπίτι πήγαινε πέρα δώθε» περιγράφει στο ΣΚΑΙ κάτοικος των Τιράνων.

«Εγώ κοιμόμουν την ώρα του σεισμού αλλά ήταν πολύ δυνατός, κουνιόνταν όλα. Στην πολυκατοικία άκουγα πολλές φωνές» περιγράφει άλλη.

Παράλληλα, όπως λένε, πολλά άτομα από τον πανικό τους πηδούσαν από τα παράθυρα. «Υπάρχουν άτομα που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα σπίτια. Μερικοί πηδούσαν από τα παράθυρα μέσα στον πανικό τους. Ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω».

«Ο κόσμος είναι τρομαγμένος. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση. Είναι όλοι έξω. Υπάρχει τρόμος, ανησυχία» ισχυρίζονται.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024