Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Αλβανία : Στο σημείο που επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία ο Δένδιας

Σεισμός Αλβανία : Στο σημείο που επιχειρούν τα σωστικά συνεργεία ο Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε μαζί με τον αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό

Στο Δυρράχιο μετέβη το απόγευμα της Τρίτης ο Νίκος Δένδιας, μετά το φονικό σεισμό που χτύπησε την Αλβανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε μαζί με τον αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό. «Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό, στην κυβέρνησή του, για να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε» ήταν το μήνυμά του μετά τη συνάντηση.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Προ ολίγου, ο υπουργός εξωτερικών αναχώρησε για τα Τίρανα όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Στη συνέχεια δε, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος είναι και ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που μετέβη στην Αλβανία αμέσως μετά τον σεισμό, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό

Σκοπός της επίσκεψης του Νίκου Δένδια είναι η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

«Βρίσκομαι εδώ με την εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί με δύο μονάδες ΕΚΑΜ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον φίλο αλβανικό λαό. Τα έχουμε περάσει, τα ξέρουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Είμαστε δίπλα στον αλβανικό λαό, στην κυβέρνησή του, για να προσφέρουμε ο,τι μπορούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024