Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Αλβανία : Έλληνας ομογενής ψάχνει συγγενείς του στα συντρίμμια

Σεισμός στην Αλβανία : Έλληνας ομογενής ψάχνει συγγενείς του στα συντρίμμια

Μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών από τον σεισμό στην Αλβανία δεν φαίνεται να υπάρχουν ελληνικής καταγωγής πολίτες, όπως επιβεβαίωσε το πρωί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Ωστόσο, έλληνας ομογενής αναζητά τους συγγενείς του ακριβώς δίπλα από ένα κτίριο το οποίο κατέρρευσε

Δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική Αλβανία, μετά τα 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το Δυρράχιο, λίγο πριν από τις 4 το πρωί της Τρίτης.

Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει, τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες, ενώ κανείς δεν μπορεί με ασφάλεια να πει πόσοι άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια. Οι μαρτυρίες από την περιοχή πραγματικά συγκλονίζουν.

Μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών δεν φαίνεται να υπάρχουν ελληνικής καταγωγής πολίτες, όπως επιβεβαίωσε το πρωί η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Ωστόσο, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ συνομίλησε με έλληνα ομογενή, ακριβώς δίπλα από ένα κτίριο το οποίο κατέρρευσε και στα συντρίμμια βρίσκονται συγγενείς του.

Εγκλωβισμένα τρία άτομα – Μάχη με το χρόνο

Ο άνθρωπος αποκαλύπτει πως η ξαδέλφη του, η οποία έχει επικοινωνήσει μαζί τους, βρίσκεται εγκλωβισμένη, όπως επίσης εγκλωβισμένοι βρίσκονται στο ίδιο σημείο η θεία του και η ανιψιά του.

Συγκεκριμένα, όπως λέει, «εδώ μέσα είναι η ξαδέρφη μου, η θεία μου και το μωρό της ξαδέρφης μου. Με την ξαδέρφη έχουμε μιλήσει… Λέει ότι είναι ζωντανή, της έχουμε βάλει κι ένα τηλέφωνο και επικοινωνούμε. Είναι καλά, δεν ξέρει για την μάνα της και για το μωρό».

«Τα ξαδέρφια μου που ήταν στον πέμπτο έχουν πέσει κι αυτοί εδώ κάτω. Ο πατέρας έχει σωθεί κι έχουν πεθάνει οι δύο γιοι, η κόρη, η μάνα και η γυναίκα του ενός παιδιού, η αρραβωνιαστικιά του» προσθέτει.

Οπως επισημαίνει, δεν έχει οπτική επαφή με την ξαδέρφη του, η οποία έχει και το κινητό τηλέφωνο, ωστόσο του έχει πει πως αν -και τραυματισμένη- είναι καλά. Του μετέφερε ακόμη πως δεν έχει εικόνα για το αν η μητέρα και το μωρό της είναι καλά και τους παρακαλεί να την απεγκλωβίσουν.

Συνεχίζοντας, τονίζει πως το πιο πιθανό είναι η ξαδέλφη του να απεγκλωβιστεί, ωστόσο για τους υπόλοιπους δηλώνει πως το πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει την ζωή τους.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024