Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πλουσιότερος Βρετανός αρνείται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο πλουσιότερος Βρετανός αρνείται να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Sir Τζιμ Ράτκλιφ, ιδιοκτήτης εταιρείας χημικών προϊόντων, πλουσιότερος άνθρωπος στο Νησί και μεγαλομέτοχος της Νις, δήλωσε ότι δεν θα επιθυμούσε να εμπλακεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά την «αμύθητη» περιουσία των 21 δις λιρών.

O Sir Τζιμ Ράτκλιφ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός, με την περιουσία του να ανέρχεται στις 21 δισεκατομμύρια λίρες. O Bρετανός «μίδας» είναι από τον Αύγουστο ιδιοκτήτης της Νις, η οποία  εξαγοράστηκε από την Ineos, εταιρεία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου.

Η Ineos είναι κορυφαία εταιρεία χημικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο με ετήσια έσοδα περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία κατέχει και την ελβετική Λοζάνη (Β΄ Εθνική).

Ο Ράτκλιφ, λοιπόν, αν και έχει περιουσία «αμύθητη» πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε ποτέ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον Μάρτιο μάλιστα, προτού αγοράσει έναντι 91 εκατ. λιρών την Νις, είχε συνδεθεί και με την Τσέλσι.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν για το ενδεχόμενο να αγοράσει του «Κόκκινους Διαβόλους» στο μέλλον, απάντησε: «Η Μάντσεστερ είναι μια μια επιχείρηση που χρειάζεται να δείξεις τόλμη. Κάνουν όμως λανθασμένες επιλογές τόσο σε προπονητές, όσο και σε παίκτες. Ξοδεύουν τσάμπα λεφτά, για να έρθουν παίκτες όπως ο Φρεντ. Γενικά δεν θα ήθελαν να επενδύσω ποτέ στην Γιουνάιτεντ».

Ποιος είναι όμως ο Ράτκλιφ; Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος γεννήθηκε στην περιοχή του Λάνκασαϊρ, λίγο έξω από το Μάντσεστερ και παρά το γεγονός ότι έχει διαρκείας στην Τσέλσι, δηλώνει οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχει τελειώσει στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και διαθέτει πτυχίο στη χημεία. Επίσης σπούδασε στο  «London Business School», τελειώνοντας management, αποφοιτώντας το 1980.

Γενικότερα ο Sir Τζιμ είναι μεγάλος φαν των αθλημάτων. Ασχολείται με την ποδηλασία και είναι φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει πάρει μέρος σε Μαραθώνιο του Λονδίνου και η εταιρία του κατέχει μετοχές της Λοζάνης.

Ακόμα και αν δηλώνει λοιπόν ότι δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την Γιουνάιτεντ, στόχος του γενικότερα είναι να εμπλακεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024