«Εχουμε εκπληρώσει την αιώνια φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι» τόνισε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αναφερόμενος στην καταγραφή της «μακεδονικής γλώσσας» και των «Μακεδόνων» στον ΟΗΕ.

«Κάναμε παραδειγματικά βήματα και όλος ο κόσμος μιλάει για αυτό. Σταθεροποιήσαμε το κράτος, ενισχύσαμε την ταυτότητά μας. Κανείς δεν αμφισβητεί πια τη μακεδονική γλώσσα και τον μακεδονικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

«Η μακεδονική ταυτότητά μας»

Οι επισημάνσεις του Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος SDSM, έγιναν στη διάρκεια του πολιτικού φόρουμ «Για πρώτη φορά (На прав пат)», στην πόλη Γκόστιβαρ.

«Δεν υπάρχει πια το ‘FYROM’ στα Ηνωμένα Εθνη, τώρα έχει εγγραφεί η ταυτότητά της χώρας μας, Βόρεια Μακεδονία, στον ΟΗΕ είναι γραμμένη η μακεδονική γλώσσα και οι Μακεδόνες» τόνισε ο Ζάεφ.

«Να είμαστε υπερήφανοι»

«Εχουμε εκπληρώσει την αιώνια φιλοδοξία των πατέρων και των παππούδων μας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε υπερήφανοι», πρόσθεσε, απαντώντας σε επικρίσεις από το ακροατήριο για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Πηγή: lider.com.mk και echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr