Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος Α’ και αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε στο Ηράκλειο τα ξημερώματα (03:10) του Σαββάτου, όταν ο αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, πήγε σε άλλη αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο αρχιφύλακας.
Στη συνέχεια παρέλαβε κρατούμενο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου για υγειονομική παράβαση και επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου τρεις ώρες στο κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου.
Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59