Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθηνών - Κορίνθου : Εγκλωβισμένοι για ώρες στην κίνηση οι οδηγοί

Αθηνών – Κορίνθου : Εγκλωβισμένοι για ώρες στην κίνηση οι οδηγοί

Σε απόγνωση βρίσκονται οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς λόγω της κακοκαιρίας η κυκλοφορία διεξάγεται μετ' εμποδίων.

Χιλιάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς εδώ και πάνω από έξι ώρες επικρατεί το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η κατολίσθηση στην περιοχή της Κινέτας, λόγω της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε απόγνωση βρίσκονται και οι επαγγελματίες οδηγοί που παραμένουν «καθηλωμένοι» με τα φορτηγά τους στο συγκεκριμένο σημείο για πάνω από οκτώ ώρες, μεταφέροντας μάλιστα ευπαθή προϊόντα.

Σύμφωνα με το tempo24, οδηγοί φορτηγών που είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα, για να μεταφέρουν προϊόντα στην Πελοπόννησο, παραμένουν ακόμα «κολλημένοι» στον δρόμο παρόλο που πλέον έχει βραδιάσει.

Δόθηκε μία λωρίδα στο ρεύμα προς Κόρινθο

Σε μία λωρίδα διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνικό Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από το 60ο έως το 66ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού γίνεται αντιδρόμηση των οχημάτων.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι προβληματίζονται για το τι θα συμβεί με μια νέα καταιγίδα και τα φερτά υλικά που παραμένουν διάσπαρτα στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η κυκλοφορία στο ρεύμα προς την Αθήνα διεξάγεται κανονικά.

Εν τω μεταξύ οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού διαβεβαιώνουν ότι μέχρι αργά το βράδυ θα δοθεί στην κυκλοφορία και το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Κόρινθο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί από το οδόστρωμα τα φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν από το βουνό στο οδόστρωμα και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία γίνεται καθαρισμός της ασφάλτου από τις λάσπες.

Ελεύθερα τα διόδια σε Ελευσίνα και Αγίους Θεόδωρους

Ελεύθερα θα περνούν από τους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας και των Αγίων Θεοδώρων οι οδηγοί καθώς μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου δεν θα πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων, ύστερα από εντολή του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία είναι εκτεταμένες και εκτιμάται ότι ο αριθμός των κατοικιών που έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες ξεπερνούν τις 300.

Ο κ. Καραμανλής μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη επισκέφτηκαν σήμερα το 60ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου επέβλεψαν τη διαδικασία αποκατάστασης της κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου.

Εν συνεχεία μετέβησαν στην τοπική κοινότητα Κινέτας, όπου συνομίλησαν με κάτοικους της περιοχής, τον Δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριο Κοσμοπουλο.

Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών πραγματοποίησαν περίπου 100 αυτοψίες σε κατοικίες που υπέστησαν ζημίες. Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των κατοικιών που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία μπορεί να ξεπερνά και τις 300.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024