Ιερέας στη Λάρισα ζήτησε από τους πιστούς να καλύψουν τα έξοδα για τη λειτουργία της νηστείας των 40 ημερών προσφέροντας χρήματα, λάδι αλλά και συγκεκριμένο είδος κρασιού

Ιερέας στη Λάρισα ζήτησε από τους πιστούς να καλύψουν τα έξοδα για τη λειτουργία της νηστείας των 40 ημερών προσφέροντας χρήματα, λάδι αλλά και συγκεκριμένο είδος κρασιού. Η κίνησή του εξόργισε το Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου ο οποίος του έκανε συστάσεις.

Η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας όταν γυναίκα από τη συγκεκριμένη ενορία διαμαρτυρήθηκε στη Μητρόπολη και στην εφημερίδα «Ελευθερία» για την «ταρίφα του ιερέα για την τέλεση της ακολουθίας για την οποία απαιτεί το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας έως και δύο λίτρα, συγκεκριμένα κρασιά ετικέτας, τύπου Νάμα και όχι άλλη μάρκα και το κυριότερο 25 ευρώ «κατ’ ελάχιστη προσφορά για τα λειτουργικά έξοδα του Σαρανταλείτουργου».

Τι δηλώνει ο ιερέας

Ο ιερέας από την πλευρά του έκανε λόγο για άδικη στάση απέναντί του και εξήγησε τους λόγους που ζητά τα χρήματα.

«Τα 25 ευρώ που ζητάμε είναι τα λειτουργικά έξοδα που συμμετέχει η κάθε οικογένεια στο Σαρανταλείτουργο. Δηλαδή, αυτές τις 40 μέρες θα πρέπει η εκκλησία να πληρώσει έξτρα λεφτά στον ψάλτη, στο νεωκόρο, στην καθαρίστρια, στο πετρέλαιο. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσουμε το ηλεκτρικό και όλα αυτά τα λειτουργικά έξοδα που μαζεύονται από την προσφορά των πιστών» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ANT1.

«Αυτό που ζητάμε είναι το κρασάκι το γλυκό. Με αυτό το κρασάκι το γλυκό μπορούμε πιο εύκολα να κοινωνήσουμε τα παιδάκια, τα μωράκια. Αν τους δώσουμε τους άλλους τύπους είναι λιγάκι πιο στυφά και ξινά» πρόσθεσε.

Αντιδράσεις

Το ποσό που αξιώνει ο ιερέας ενόχλησε τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου.

«Ίσως ήταν λάθος του ιερέα να διατυπώσει επάνω στο χαρτί το ποσό που ζήτησε για τη λειτουργία του Σαρανταλείτουργου. Ο Σεβασμιώτατος από την πρώτη ώρα που έγινε γνωστό το θέμα έκανε σύσταση στον ιερέα για να μπορέσει να λήξει το θέμα και να μη δοθεί τόσο μεγάλη έκταση όσο δόθηκε» τόνισε από την πλευρά του ο υπεύθυνος του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Λάρισας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr