Η αύξηση των καταγγελιών και των τιμωριών για κακοποίηση ζώων είναι ενθαρρυντική, αφού δείχνουν ότι η κοινωνία ευαισθητοποιείται και δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

Δείγμα πολιτισμού μια χώρας είναι (και) η συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα. Υπό το πρίσμα αυτό η αύξηση των καταγγελιών και των τιμωριών για κακοποίηση ζώων είναι ενθαρρυντική, αφού δείχνουν ότι η κοινωνία ευαισθητοποιείται και δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

Στόχος βέβαια είναι να φτάσουμε στο σημείο που δεν θα υπάρχουν καταγγελίες τέτοιου είδους γιατί απλούστατα δεν θα υπάρχουν οι αιτίες για να γίνουν, αφού οι πολίτες θα έχουν μάθει να σέβονται και να συμπεριφέρονται αν μη τι αλλο σωστά στους τετράποδους «κατοίκους» αυτής της χώρας.

Μέχρι όμως να φτάσουμε εκεί η επιβολή αυστηρών τιμωριών σε όσους άθλιους κάνουν επίδειξη δύναμης και μαγκιάς ή ξεσπούν τα νεύρα τους σε ανυπεράπιστα ζώα είανι επιβεβλημένη.

Φυλάκιση και πρόστιμο για κλωτσιά σε κουτάβι

Ποινή 12μηνης φυλάκισης και 5.000 ευρώ πρόστιμο με 3ετή αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε «μάγκα» που τον Σεπτέμβρη του 2018 κλώτσησε αναίτια κουτάβι προκαλώντας του κάταγμα μηριαίου οστού.

Η δίκη του έγινε την Πέμπτη, μετά από καταγγελία του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

Σύμφωνα με το peloponnisosnews.gr, το συμβάν έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών που έπαιζαν με το κουταβάκι στη γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 12μηνη φυλάκιση και 5.000 ευρώ πρόστιμο με 3ετή αναστολή.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr