Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Maybach GLS:  Δοκιμάζοντας τα όρια της πολυτέλειας

Mercedes-Maybach GLS: Δοκιμάζοντας τα όρια της πολυτέλειας

Η πολυτελέστερη υλοποίηση της GLS με τα σήματα της Maybach, προσφέρει μια ακόμα επιβλητικότερη διάσταση του κορυφαίου γερμανικού SUV.

Μετά την αντιστοίχως πολυτελούς ύφους G650 Laundalet η οποία ανέλαβε να ρίξει τους τίτλους τέλους για την προηγούμενη γενιά της G-Class, ένα νέο δημιούργημα της Maybach, του πολυτελούς  σκέλους της γερμανικής φίρμας, αποκαλύπτεται, επιχειρώντας να δώσει νέο και ακόμα… πιο πολυτελές όσο και άνετο νόημα στην μετακίνηση.

Εφαλτήριο για τη νέα εκκεντρική δημιουργία των Γερμανών αποτέλεσε η ούτως ή άλλως επιβλητική GLS η οποία μετά το άγγιγμα της Maybach απέκτησε μια νέα έκδοση που τίθεται επικεφαλής των ήδη γνωστών εκδόσεων της και η οποία, σε αντίθεση με την προαναφερθείσα G650, Laundalet δεν θα κατασκευαστεί σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων αλλά θα αποτελεί τακτικό μέλος της γκάμας του θηριώδους SUV.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, το επιβλητικό SUV έχει αποκτήσει νέου σχεδιασμού γρίλια από γυαλιστερό χρώμιο στα πρότυπα της ανανεωμένης Maybach S-Class, ενώ το συγκεκριμένο υλικό έχει αυξήσει το ζωτικό του χώρο καταλαμβάνοντας και το κάτω μέρος της μάσκας, τις εισαγωγές αέρα, το περίγραμμα των παραθύρων, οι ράγες οροφής  καθώς και τα μαρσπιέ.

Αυτά παρεμπιπτόντως, είναι μήκους 2,06 μέτρων, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και πτυσσόμενα και εκτείνονται σε πλάτος έως και 21 εκατοστά. Παράλληλα το τμήμα που «αφορά» τις πίσω πόρτες εφοδιάζεται με LED ημέρας τα οποία προβάλλουν το έμβλημα της Maybach. Για την ιστορία, μπορούν να αντεπεξέλθουν σε βάρος έως και 200 κιλά.

Το παζλ συμπληρώνουν οι τροχοί των 22 ιντσών ή προαιρετικά 23 ιντσών, οι ζάντες των οποίων απηχούν το μοτίβο της γρίλιας υπακούοντας επίσης στον «κανόνα» του γυαλιστερού χρωμίου. Αντίστοιχα, γυαλιστερό είναι το σκηνικό των λεπτομερειών στο πίσω τμήμα με το χρώμιο να διατρέχει το πλάτος της πέμπτης πόρτας ενώ παρεπιδημεί και στον πίσω προφυλακτήρα ο οποίος ενσωματώνει δύο διπλές τετραγωνισμένες απολήξεις για την εξάτμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολυτελέστερη παραλλαγή της GLS είναι διαθέσιμη σε οκτώ συνδυασμούς χρωμάτων ενώ φορά  το έμβλημα της Maybach στην τέταρτη κολώνα.

Όπως ωστόσο εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, οι σημαντικές διαφορές παρεπιδημούν στο εσωτερικό της έκδοσης όπου, αρχικά η τρίτη σειρά καθισμάτων της GLS έχει εξαλειφθεί προς όφελος της άνεσης των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Με δεδομένο ότι η δεύτερη σειρά καθισμάτων έχει επίσης μετακινηθεί προς τα πίσω, οι επιβάτες έχουν στη διάθεση τους χώρο 1,10 μ. για τα κάτω άκρα τους ή 1,34 μ. σε ό,τι αφορά την θέση που βρίσκεται πίσω από το συνοδηγό με την μετακίνηση του αντίστοιχου καθίσματος μπροστά.

Στην πολυτελέστερη τετραθέσια διάταξη της Maybach GLS που ωστόσο διατίθεται και με πέντε θέσεις, τα καθίσματα είναι ό,τι πολυτελέστερο, ανετότερο και εργονομικό μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτοκίνητο με εκτεινόμενο υποπόδιο και εκατοντάδες ρυθμίσεις και λειτουργίες στις οποίες φυσικά περιλαμβάνεται ο κλιματισμός, το μασάζ αλλά και το μαξιλάρι.

Στις εξοπλιστικές ιδιαιτερότητες  συγκαταλέγεται το mini ψυγείο και η θήκη για τα ποτήρια σαμπάνιες ενώ όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, τα πίσω καθίσματα επωφελούνται από ένα πλήρες σύστημα ψυχαγωγίας.

Η ισχύς του επιβλητικού SUV ανέρχεται σε 550 ίππους και 729 Nm ροπής συν τη δυνατότητα overboost από το ηλεκτρικό σύστημα EQ Boost το οποίο προσφέρει ισχύ 21 επιπλέον ίππους. Παρά το μέγεθος της GLS Maybach, ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα προσδιορίζεται σε 4,8 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ/ώρα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024