Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψιχαλίζει πρόεδρε…

Ψιχαλίζει πρόεδρε…

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλακόπουλος θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το τι θα κάνει στην πιθανότητα που ο Πιτίνο επιστρέψει στον ΠΑΟ ήδη τη μέρα της παρουσίασης του προπονητή: το λέγανε οι πάντες! Δεν το έκανε και πλέον πληθαίνουν τα ερωτηματικά.

Κοντεύουν να περάσουν δυο μέρες κι ακόμα ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει πάρει θέση για το θέμα που προέκυψε με τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή κ. Ρικ Πιτίνο. Ως γνωστόν  ο εξαιρετικός Αμερικάνος προπονητής, που ο Βασιλακόπουλος παρουσίασε πριν λίγες μέρες στους δημοσιογράφους μετά την συμφωνία μαζί του να αναλάβει την Εθνική ομάδα, αποφάσισε να επιστρέψει στον ΠΑΟ και από τη μεριά του καλά έκανε, αφού είναι επαγγελματίας και κοιτάζει το συμφέρον του. Και δεν φταίει φυσικά αυτός αν άθελά του παίρνει μέρος σε κάτι που αρχίζει να θυμίζει ολοένα και περισσότερο κωμωδία – μια από τις πολλές κωμωδίες που παρακολουθούμε στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού μπάσκετ.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα…»

Όπως γράφεται και λέγεται από δημοσιογράφους που ήταν στην παρουσίαση και καμάρωσαν τον πρόεδρο της ΕΟΚ δίπλα στον Πιτίνο, ο Βασιλακόπουλος δήλωσε σε πηγαδάκια ότι «ο Ρικ Πιτίνο για τους επόμενους οκτώ μήνες, δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει σε άλλη ομάδα» – πόσο μάλλον ελληνική. Γιατί το είπε αυτό ο πρόεδρος; Γιατί κυκλοφορούσε ήδη ως φήμη ότι ο Πιτίνο θα επιστρέψει στον ΠΑΟ και στη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη και οι δημοσιογράφοι θεώρησαν σωστό να τον ρωτήσουν αν ισχύει για τον Πιτίνο ό,τι παλιότερα έλεγε για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Θυμίζω ότι ο Βασιλακόπουλος στις 2 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ανήγγειλε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το τέλος της σχέσης της ΕΟΚ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη είχε πει τα εξής ωραία: «Ο Παναγιώτης ήταν προπονητής μέχρι το Πεκίνο. Τελείωσε αυτή η περίοδος. Δεν έχουμε τη δυνατότητα ο προπονητής μεγάλης ομάδας να είναι και προπονητής της εθνικής ομάδας». Τα είπε εξηγώντας έτσι ότι το ζήτημα δεν είναι κανονιστικό (αφού δεν απαγορεύεται ο ομοσπονδιακός να δουλεύει και σε ένα σύλλογο), αλλά είναι θέμα αρχών. Για αυτό και έκτοτε το επανέλαβε και πολύ συχνά: αν θυμάμαι καλά κι όταν κάποτε του πρότειναν τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Γιαννάκης δεν είναι κανένας τυχαίος. Πέρα από θρύλος του ελληνικού μπάσκετ ο Γιαννάκης ως ομοσπονδιακός προπονητής κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό στο Βελιγράδι το 2005 και ήταν δευτεραθλητής κόσμου στην Σαϊτάμα το 2006. Παρόλα αυτά ο Βασιλακόπουλος έβαλε τις αρχές του πιο ψηλά από τον κόουτς κι όχι μόνο τον έδιωξε, αλλά πρόβαλε και σθεναρή αντίδραση στη συνέχεια, όποτε τέθηκε θέμα επιστροφής του «Δράκου της Νίκαιας» στην Εθνική. Είναι πιο σημαντικός ο Πιτίνο από τον Γιαννάκη και δεν μιλάει τώρα ο πρόεδρος της ΕΟΚ; Η στο μεταξύ άλλαξαν οι αρχές του;  Θυμίζω ότι αυτές τις αρχές ο Βασιλακόπουλος τις επικαλείται σε όλα: αρνείται να ρθούν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα π.χ πάντα για λόγους αρχών.

Τα πολλά ερωτηματικά

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλακόπουλος θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το τι θα κάνει στην πιθανότητα που ο Πιτίνο επιστρέψει στον ΠΑΟ ήδη τη μέρα της παρουσίασης του προπονητή: το λέγανε οι πάντες! Δεν το έκανε και πλέον πληθαίνουν τα ερωτηματικά.

Γνώριζε ότι υπήρχε ενδεχόμενο ο Πιτίνο να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό; Συζήτησε αυτό το ενδεχόμενο με τον Αμερικανό προπονητή και τι ειπώθηκε μεταξύ τους; Είπε στον Αμερικανό προπονητή τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται από την ομοσπονδία και ότι η επιλογή του Γιαννάκη να δουλέψει και στην Εθνική και στον Ολυμπιακό στάθηκε η αιτία της απόλυσής του κάποτε; Προχθές ο Βασιλακόπουλος διέρρεε ότι είναι ενοχλημένος με την εξέλιξη. Αν ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανες αυτές τις ερωτήσεις στον Πιτίνο και ο Αμερικάνος ήταν ειλικρινής απέναντί του, λέγοντας πως μόλις ο Παναθηναϊκός τον φωνάξει θα επιστρέψει, τότε ο Βασιλακόπουλος είναι ένας υποκριτής που αντιμετωπίζει διαφορετικά στην προκειμένη περίπτωση τον Γιαννάκη (και τον Ολυμπιακό) και διαφορετικά τον Πιτίνο (και τον Παναθηναϊκό). Αν από την άλλη, αν ο Πιτίνο δεν είχε ξεκαθαρίσει στον πρόεδρο της ΕΟΚ ποια ακριβώς είναι τα μελλοντικά του σχέδια, τότε είναι να απορείς πως ο Βασιλακόπουλος έκανε στα πηγαδάκια τη δήλωση ότι ο Πιτίνο δεν πρόκειται να δουλέψει σε κανένα σύλλογο, επειδή δεσμεύεται με την ελληνική ομοσπονδία. Τέλος αν ο Πιτίνο κοροϊδέψει το Βασιλακόπουλο και του έκρυψε ότι θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό μόλις του γίνει η πρόταση, τότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η στάση του προέδρου απέναντι σε ένα προπονητή που του κάνει πλάκα καλά-καλά πριν υπογράψει!

Στην όλη ιστορία υπάρχει φυσικά πλέον και ένα τεράστιο ερωτηματικό που έχει να κάνει με το ποιος πληρώνει τον Πιτινο. Στην παρουσίαση του ο Αμερικάνος εμφανίστηκε σαν ένα είδος μεγάλου φιλέλληνα, που δεν έχει ανάγκη από χρήματά και θα δουλέψει στην ομάδα δωρεάν. Σήμερα επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Οι κακόβουλοι θα πουν ότι θα αμείβεται από τους Πράσινους και για τις δύο δουλειές, εκτός αν πει ότι θα δουλέψει και στον Παναθηναϊκό τζάμπα, διότι εκτός από φιλέλληνας ήταν και οπαδός των Πράσινων από μικρός. Όπως και να χει το πράγμα ο Βασιλακόπουλος πρέπει να μας εξηγήσει τι έγινε με τον Πιτίνο  και τι ειπώθηκε μεταξύ τους διότι οι ίδιοι κακόβουλοι, που δυστυχώς υπάρχουν, βλέπουν στην ιστορία και μια σκηνοθεσία: λένε π.χ ότι ο Πιτίνο παρουσιάστηκε πρώτα από την ΕΟΚ και μετά επέστρεψε στον ΠΑΟ, γιατί το αντίθετο θα ήταν για τον Βασιλακόπουλο εντελώς εξευτελιστικό. Ο πρόεδρος οφείλει να μας πείσει ότι όλο αυτό υπήρξε τυχαίο.

Ενημέρωσε κανένα ο Πιτίνο;

Φυσικά κάποιες απορίες πρέπει να μας λύσει και ο Πιτίνο. Στην παρουσίαση του είπε ότι σχεδιάζει να συναντήσει το Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο τον Μάρτιο στο Μαϊάμι, όταν και θα παίξουν με τους Χιτ: θα αφήσει τον ΠΑΟ και θα πάει να τους βρει; Είπε ακόμα ότι θέλει να συναντηθεί με τον Σλούκα της Φενέρ και τον Ντόρσεϊ της Μακάμπι. Θα το κάνει και τώρα κι ενώ οι παίκτες παίζουν σε ομάδες που ανταγωνίζονται τον ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα; Και πότε έχει σκοπό να το κάνει; Πριν ή μετά τα ματς μαζί τους; Τέλος πήρε ένα τηλέφωνο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να τον ενημερώσει για την απόφασή του και τι του είπε αυτός;  Αλλά το θέμα  προφανώς δεν είναι ο Πιτίνο: ο Αμερικάνος είναι καλός και άξιος και θα τη βρει την άκρη θέλω να πιστεύω. Το θέμα είναι ο Βασιλακόπουλος.

Θα πει κάποιος ότι μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου ο Βασιλακόπουλος τελειώνει, αφού δεν έχει δικαίωμα νέας θητείας: πολύ σωστά. Αλλά όσο ακόμα είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας οφείλει να φροντίζει να μην μοιάζει αυτή με τσίρκο: ας μας πει λοιπόν τι έγινε και τι θα κάνει με τον Πιτίνο, γιατί η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Βασιλακόπουλος από τον Ολυμπιακό χρόνια τώρα είναι ότι ομοσπονδία και ο Παναθηναϊκός είναι το ίδιο μαγαζί. Αν ο πρόεδρος δεν ξεκαθαρίσει πειστικά τα πολλά ερωτηματικά που συνοδεύουν την πρόσληψη του Αμερικάνου τότε δικαιώνει τον Ολυμπιακό όσο ποτέ προηγουμένως. Αν τον κρατήσει τον Πιτίνο ο Ολυμπιακός θα πει ότι η σχέση είναι πασιφανής, αλλά κι αν τον διώξει θα πει ότι το έκανε γιατί όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πειστικές απαντήσεις πρέπει να δώσει ο Βασιλακόπουλος: όχι στον Ολυμπιακό, στον κόσμο που γελάει. Κανονικά ένας άλλος μετά από αυτό θα έδινε την παραίτησή του δηλώνοντας απλά απογοητευμένος. Θα έλεγε ότι ο Αμερικάνος είναι απαραίτητος στην Εθνική, αλλά κι ότι ο ίδιος έχει αρχές και για αυτές θυσιάζεται. Και η κανονικότητα σιγά σιγά θα επέστρεφε. Με τον Πιτίνο να δουλεύει στον ΠΑΟ και στην Εθνική, αφού αυτό δεν απαγορεύεται.Και το βασιλακόπουλο σπίτι να παίζει μπιρίμπα με πολλούς που θα πάρει μαζί του αν φύγει.

Φυσικά ο πρόεδρος μπορεί να μην πει κουβέντα. Μπορεί επίσης να νομίζει ότι ψιχαλίζει, άλλωστε όλα δείχνουν ότι οι μέρες του στην ομοσπονδία τελειώνουν. Δικαίωμα του είναι να το πιστεύει. Μέχρι τέλους…

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024