Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάρτυρας στην έρευνα κατά του Τραμπ : Μου πρότειναν να γίνω υπουργός στην Ουκρανία

Μάρτυρας στην έρευνα κατά του Τραμπ : Μου πρότειναν να γίνω υπουργός στην Ουκρανία

Ο βασικός μάρτυρας Αλεξάντερ Βίντμαν στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε ότι του προτάθηκε τρεις φορές να γίνει υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας.

Βασικός μάρτυρας στην έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο, ότι οι Ουκρανοί του είχαν προτείνει να γίνει υπουργός Αμυνας της χώρας τους και τόνισε ότι αρνήθηκε αμέσως την πρόταση αυτή.

Γεννήθηκε στο Κίεβο

Ο αντιστράτηγος Αλεξάντερ Βίντμαν γεννήθηκε στο Κίεβο και έφθασε σε μικρή παιδική ηλικία στις ΗΠΑ. Οι ρεπουμπλικανοί βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων αμφισβήτησαν την κρίση του και την εντιμότητά του.

Νομικός, αρμόδιος να του θέτει ερωτήσεις για τους Ρεπουμπλικανούς, τον ρώτησε αν αλήθευε ότι υψηλόβαθμος ουκρανός αξιωματούχος του είχε προτείνει τη θέση του υπουργού Αμυνας στο Κίεβο.

Ο Βίντμαν παραδέχτηκε ότι η πρόταση αυτή του είχε γίνει τρεις φορές στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στα τέλη Μαΐου.

«Κάθε φορά αρνιόμουν και με τη σειρά μου ενημέρωνα την ιεραρχία μου και τα αρμόδια μέλη των υπηρεσιών αντικατασκοπίας», διευκρίνισε ο Βίντμαν, που είναι μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Είμαι Αμερικανός»

«Είμαι Αμερικανός, έφθασα στις ΗΠΑ σε μικρή παιδική ηλικία», πρόσθεσε ο στρατιωτικός που έχει παρασημοφορηθεί για τα κατορθώματά του στο Ιράκ, προσθέτοντας ότι δεν διαπίστωσε ποτέ αν επρόκειτο για σοβαρή πρόταση.

Ο βουλευτής Τζιμ Τζόρνταν δήλωσε στη συνέχεια ότι ο ανώτερος του Βίντμαν στην ιεραρχία είχε αμφισβητήσει την «κρίση» του και πως ορισμένοι συνάδελφοί του τον υποψιάζονταν για διαρροή πληροφοριών.

Ο Βίντμαν υπεραμύνθηκε της στάσης που τήρησε, διαβάζοντας αξιολόγηση που είχε συντάξει η προϊσταμένη του γι αυτόν, στην οποία τον χαρακτηρίζει «λαμπρό» και έχοντα «εξαιρετική κρίση». Ο ίδιος τόνισε ότι ουδέποτε προέβη σε διαρροή πληροφοριών.

Στην εισαγωγή του, ευχαρίστησε τον πατέρα του που επέλεξε να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. «Στη Ρωσία, η δημόσια κατάθεση σε έρευνα κατά του προέδρου θα μπορούσε να μου στοιχίσει τη ζωή», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024