Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανικό σκάνδαλο : Στο φως οι «λεπτομέρειες» της επικοινωνίας Τραμπ - Ζελένσκι

Ουκρανικό σκάνδαλο : Στο φως οι «λεπτομέρειες» της επικοινωνίας Τραμπ – Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια σύνοψη μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που έλαβε χώρα τον Απρίλιο και κατά την οποία ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχάρη τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την εκλογική νίκη του. Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι Δημοκρατικοί ήθελαν λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 21 Απριλίου […]

Ο Λευκός Οίκος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια σύνοψη μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας που έλαβε χώρα τον Απρίλιο και κατά την οποία ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχάρη τον ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την εκλογική νίκη του.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι Δημοκρατικοί ήθελαν λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε στις 21 Απριλίου με τον Ζελένσκι, ωστόσο οι βουλευτές που διεξάγουν την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του Τραμπ ουδέποτε είχαν επικεντρώσει στο τηλεφώνημα αυτό.

Σύμφωνα με το αντίγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ και ο Ζελένσκι δεν συζήτησαν πολιτικά ζητήματα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν πρόκειται για λέξη προς λέξη αντίγραφο της συνομιλίας και ότι βασίζεται στις σημειώσεις και τα όσα θυμήθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι και το προσωπικό του NSC.

Υποσχέθηκε συνάντηση στο Λευκό Οίκο

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, ο Τραμπ υποσχέθηκε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας επίσκεψη στον Λευκό Οίκο χωρίς να αναφέρει προϋποθέσεις γι’ αυτή τη συνάντηση.

«Όταν εγκατασταθείς και είσαι έτοιμος, θα ήθελα να σε καλέσω στον Λευκό Οίκο. Θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε, αλλά σε στηρίζουμε πλήρως» φέρεται να του είπε.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι τον κάλεσε να παραστεί στην τελετή ορκωμοσία του και έλαβε την υπόσχεση ότι οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν σε «πολύ, πολύ υψηλό επίπεδο».

«Θα έχουμε έναν καταπληκτικό εκπρόσωπο αυτή τη θαυμάσια ημέρα» του είπε ο Τραμπ. Σημειώνεται πως στην ορκωμοσία παρέστη ο υπουργός Ενέργειας, Ρικ Πέρι.

Το επίμαχο τηλεφώνημα

Υπενθυμίζεται πως το επίμαχο τηλεφώνημα μεταξύ των δύο προέδρων έγινε στις 25 Ιουλίου και σε αυτό υπάρχουν αναφορές στους Μπάιντεν. Σε κάποιο σημείο της συνομιλίας ο Τραμπ λέει στον Ζελένσκι ότι θα ζητήσει από τον δικηγόρο του Ρούντι Τζιουλάνι  να τον πάρει τηλέφωνο μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα.

«Γίνεται πολύ κουβέντα για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύ άνθρωποι θέλουν να μάθουν γι΄αυτό. Ό,τι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν τέλειο. Ο Μπάιντεν γύριζε και καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη γι’ αυτό αν μπορείς να το ψάξεις… Μου φαίνεται απαίσιο».

Ο Ζελένσκι απαντά ότι γνωρίζει την υπόθεση και ότι ο ο επόμενος γενικός εισαγγελέας θα είναι 100% δικός του.

«Αυτός ή αυτή θα διερευνήσουν την κατάσταση, ειδικά στην εταιρεία που ανέφερες. Το ζήτημα της έρευνας της υπόθεσης είναι για την ακρίβεια το ζήτημα να διασφαλίσουμε την επανάκτηση της ειλικρίνειας έτσι θα το φροντίσουμε και θα εργαστούμε για τη διερεύνηση».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024