Το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού για την έναρξη της αντικαπνιστικής εκστρατείας φαίνεται πως έφθασε και στους χρήστες του Twitter και τα σχόλια τους ήταν... καυστικά.

Την έναρξη της αντικαπνιστικής εκστρατείας κήρυξε χθες Τρίτη (19/11/2019), το πρωί, η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σήμα για την ενημερωτική καμπάνια που θα επιχειρήσει να πείσει τους Έλληνες να σβήσουν οριστικά κι αμετάκλητα το τσιγάρο.

Τέλος το τσιγάρο – Γραμμή «1142»

«Εχθρός είναι ο καπνός. Όχι οι καπνιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας όλες και όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε πως «στόχος μας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης να μπορεί να εφαρμοστεί από όλους, καπνιστές και αντικαπνιστές» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1142.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι καταγγελίες θα είναι πλέον επώνυμες. Ανάλογα με την ποσότητα και την ένταση των καταγγελιών για ένα συγκεκριμένο μέρος, θα ενεργοποιούνται τα κλιμάκια των αρμόδιων φορέων για τον εντοπισμό των παραβατών.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Πέραν της γραμμής «ενημέρωσης και βοήθειας», τσουχτερά αναμένονται να είναι τα πρόστιμα για τους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου.

Από 100 έως 10.000 ευρώ κυμαίνονται τα πρόστιμα συγκεκριμένα, για όσους παραβιάζουν το αντικαπνιστικό νόμο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Καπνούς» έβγαλε το Twitter

Το μήνυμα του πρωθυπουργού φαίνεται πως έφθασε και στους χρήστες του Twitter, οι οποίοι αποφάσισαν να σχολιάσουν καυστικά τον αντικαπνιστικό νόμο.

Πολλοί ήταν εκείνοι, που εστίασαν στην γραμμή «ενημέρωσης και βοήθειας» 1142.

https://twitter.com/paratirw/status/1196939026315513857

Ενώ δεν έμειναν μόνο σε αυτή, αφήνοντας την δημιουργικότητά τους να… «καλπάσει» ελεύθερη.

https://twitter.com/paratirw/status/1196933472704700416

Αρκετοί χρήστες αναρωτήθηκαν για τα «όρια» του αντικαπνιστικού νόμου ενώ ένας βρήκε και την κυριολεκτική σημασία της «βραδινής εξόδου», χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

https://twitter.com/Gina8_12/status/1196880911821942786

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr