Το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και το ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζουν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας (ΝΔ) και Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην εκπομπή One Line

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και το ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σχολιάζουν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας (ΝΔ) και Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην εκπομπή One Line.

«Είναι τεράστιο θέμα το προσφυγικό. Με κλειστά τα βόρεια σύνορα, ανοιχτά τα ανατολικά και με τον Ερντογάν να στέλνει πρόσφυγες και κυρίως μετανάστες, το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο από την Ελλάδα. Αλλάξαμε τη διαδικασία εξέτασης ασύλου, προετοιμάζουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία» λέει ο κ. Κέλλας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι «η ΝΔ συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο ζήτημα, ελληνικό, ευρωπαϊκό, παγκόσμιο. Εμείς θα στηρίξουμε ότι συνδυάζει ανθρωπιά και δυνατότητες». Επιπλέον υποστηρίζει ότι «υπάρχουν πιο κρίσιμα ζητήματα όπως τα ασυνόδευτα παιδιά. Και πρέπει οι ευρωπαίοι να δείξουν αλληλεγγύη».

Επισημαίνει την ανάγκη για μια νέα συμφωνία για το προσφυγικό.

Για το θέμα του επόμενου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο «γαλάζιος» βουλευτής υπογραμμίζει ότι «το θέμα θα ανοίξει μετά τις γιορτές». Μάλιστα χαρακτηρίζει τον κ. Παυλόπουλο ως «έναν εξαιρετικό πρόεδρο. Θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος και επιλέξιμος».

«Η πρόκληση είναι για την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Έχει δοκιμαστεί ο κ. Παυλόπουλος, είναι καλό πρόσωπο, έχει ευρεία αποδοχή» απαντά ο κ. Παπαδόπουλος.

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr