Μία απίστευτη υπόθεση στην Μαγνησία...

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Μαγνησία, όταν ανακαλύφθηκε πως ένας εργαζόμενος με δίμηνη σύμβαση εργασίας έχει πιάσει δουλειά σαν η… σύζυγός του.

Η υπόθεση με πρωταγωνιστή έναν διαφορετικό… Ντάστιν Χόφμαν έχει προκαλέσει «σούσουρο» στην τοπική κοινωνία, έρχεται όμως να αναδείξει και το πρόβλημα εξεύρεσης από τους Δήμους εργαζομένων για μόλις δύο μήνες, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες ανάγκες τους.

Ο άνδρας μάλιστα δεν χρειάστηκε να μεταμφιεστεί, καθώς πήγαινε κανονικά στην δουλειά, στην θέση της συζύγου του, χωρίς να υπάρχει κανέναν πρόβλημα.

Ο άνδρας δούλευε ήδη στον Δήμο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» πρόκειται για έναν εργαζόμενο, που ήδη απασχολείται σε Δήμο της περιοχής, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών, που αφορούν στην προετοιμασία για τον χειμώνα.

Ωστόσο για  την πρόσληψη διμηνιτών ενόψει του χειμώνα είχε γίνει προκήρυξη από τον συγκεκριμένο Δήμο και γι΄αυτή ενδιαφερόταν η σύζυγός του.

Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους και προχώρησαν οι διαδικασίες. Συνολικά δέκα άτομα, όσες και οι θέσεις που ζητούσε ο Δήμος, κατέθεσαν αιτήσεις και προσλήφθηκαν όλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο μηνών.

Η πρόσληψη των δέκα ατόμων κρίθηκε αναγκαία για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου σε τομείς όπως ο καθαρισμός αυλάκων και ρεμάτων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Ανάμεσα στους προσληφθέντες και γυναίκα, που όμως εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει εμφανιστεί στην εργασία της. Στο «πόδι» έρχεται ο σύζυγός της, που είχε απασχοληθεί και πρόσφατα επίσης με δίμηνη σύμβαση στον Δήμο και ο οποίος δεν είχε εκ του νόμου δικαίωμα να υποβάλει εκ νέου αίτηση για να ξαναπροσληφθεί.

Η σύζυγος ήταν η βιτρίνα

Η σύζυγος φαίνεται να ήταν η «βιτρίνα». Είχε τα μόρια και γενικότερα πληρούσε τις προϋποθέσεις διεκδίκησης της θέσης, σε αντίθεση με τον σύζυγό της. Εκείνος που προσφάτως είχε ξαναπροσληφθεί ως διμηνίτης δεν μπορούσε να κάνει τα χαρτιά του.

Σε συνεννόηση και με στελέχη του Δήμου φαίνεται να αποφασίστηκε να κάνει η σύζυγος την αίτηση και να δουλεύει ο άντρας! Σε αυτή την απόφαση φαίνεται να συνετέλεσαν δύο παράγοντες: πρώτον ότι ο σύζυγος είναι δοκιμασμένος, εργατικός και καλός στη δουλειά και δεύτερον ότι υπάρχει δυσκολία εξεύρεσης ενδιαφερόμενων για να εργαστούν για μόλις δύο μήνες.

Διμηνίτες με το σταγονόμετρο

Για την παρατυπία έγινε ανώνυμη καταγγελία που επιβεβαιώθηκε. Δεν έγινε γνωστό αν η ίδια καταγγελία έχει φθάσει στα αρμόδια όργανα ελέγχου, το σίγουρο πάντως είναι ότι η υπόθεση… «Τούτσι» δεν έχει μόνο μία διάσταση.

Οι Δήμοι έχουν δικαίωμα πρόσληψης διμηνιτών δύο φορές τον χρόνο για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες τους. Δεδομένης της υποστελέχωσης των Δήμων, πέραν των οκταμήνων, βγαίνουν προκηρύξεις και για διμηνίτες με στόχο την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για την πυροπροστασία, την οργάνωση των παραλιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», την προετοιμασία ενόψει χειμώνα για τον καθαρισμό ρεμάτων και αυλάκων.

Σε πολλούς Δήμους ιδίως περιφερειακούς προκύπτει πρόβλημα εξεύρεσης ατόμων, που θα εργαστούν για μόλις δύο μήνες. Πολλές φορές, Δήμος μπορεί να ζητεί συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων για να καλύψει τις ανάγκες του και οι αιτήσεις που κατατίθενται να είναι πολύ λιγότερες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr