Στην ανακατάληψη του υπογείου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησαν άγνωστοι τη Δευτέρα

Στην ανακατάληψη του υπογείου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησαν άγνωστοι τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που η αστυνομία είχε μπει στο πανεπιστήμιο και είχε «απελευθερώσει» το χώρο που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιδρύματος.

Αυτό διότι τη Δευτέρα, την πρώτη μέρα που άνοιξε επίσημα το πανεπιστήμιο μετά το πενθήμερο κλείσιμο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος εν όψει των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έσπασαν τη νέα κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και μπήκαν εκ νέου στο χώρο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των «Νέων» έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, οι οποίοι και είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες με κεντρική ιδέα τη φράση «το στέκι είναι δικό μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 15.00 οι υπάλληλοι του ΟΠΑ άκουσαν δυνατούς θορύβους από το υπόγειο, φυσικά κανείς δεν κατέβηκε να ελέγξει, αφού όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑ

Λίγη ώρα αργότερα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι δεν τελεί υπό κατάληψη το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, όμως δεν γίνεται καμία αναφορά για την αίθουσα του του υπογείου, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, με μια μεγάλη επιχείρησή της η Αστυνομία «ελευθέρωσε» τον χώρο του υπογείου, όπου υπήρχαν καταγγελίες ότι κατασκευάζονταν μολότοφ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Ένταση και δακρυγόνα την επόμενη μέρα

Η επιχείρηση αυτή της αστυνομίας ξεσήκωσε άγρια επεισόδια την επόμενη μέρα στο χώρο και γύρω από το πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων επί της οδού Δεριγνύ και Πατησίων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr