Τη συμπαράστασή της στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ στις 11 Νοεμβρίου και οδηγήθηκαν σε δίκη εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Τη συμπαράστασή της στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 και οδηγήθηκαν σε δίκη γιατί συμμετείχαν στην φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο lock out που αποφάσισε η σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου (πρώην ΑΣΟΕΕ) εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη βίαιη επίθεση εναντίον των φοιτητών, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στη σύλληψη ενός φοιτητή της ιατρικής, ο οποίος μάλιστα αφού ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, στην συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

«Και βέβαια, θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές, η απαγωγή ενός φοιτητή του πολυτεχνείου, από την ασφάλεια» προσθέτει.

«Υπόλογη η κυβέρνηση για την πρωτόγνωρη βία»

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «είναι υπόλογη για την πρωτόγνωρη βία και τον αυταρχισμό σε βάρος των φοιτητών. Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.»

» Η καταστολή και οι ποινικές διώξεις αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση, εκδιώκουν από τις σχολές φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια.»

«Το δόγμα ‘νόμος και τάξη’ δεν θα επιβληθεί»

«Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ., στο δρόμο που άνοιξαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος» συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και τονίζει:

«Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν τρομοκρατούν νεολαία και εργαζόμενους. Φανερώνει την αδυναμία και το φόβο τους για την άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το δόγμα του ‘νόμος και τάξη’ δεν θα επιβληθεί.

• Απαιτούμε την άρση της δίωξης των δύο φοιτητών που δικάζονται στις 22/11 και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία

• Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr