Γλυκός τραχανάς με ντοματίνια
Μπορούμε να τoν σερβίρουμε με μυζήθρα (ή άλλο τυρί), βασιλικό και κρουτόν.
Προετοιμασία 10’, Μαγείρεμα 40’, Αναμονή 10’
Yλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. γλυκό τραχανά ζυμωτό
1 lt νερό
25 ντοματίνια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα 15 ντοματίνια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο από το νερό (½ κούπα περίπου). Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός (ραβδομπλέντερ) μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα ντοματίνια, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Πηγη: Γευσιγνώστης
- Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του
- Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα – Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία
- Διάστρεμμα ο Λαρεντζάκης, αμφίβολος για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
- ΕΕ και Ουάσιγκτον καταδικάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ευρώπη και κατηγορούν τη Ρωσία
- Ο εκατομμυριούχος βιοχάκερ αποκάλυψε το γλυκό που τρώει για να ξεγελάσει τον θάνατο
- Τσίμπημα από αράχνη «μαύρη χήρα» δέχθηκε 35χρονος στη Λευκάδα