Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχέση έχει η Γκρέτα Τούνμπεργκ με τη μόδα;

Τι σχέση έχει η Γκρέτα Τούνμπεργκ με τη μόδα;

H επίδραση της νεαρής ακτιβίστριας για την προστασία του περιβάλλοντος, Γκρέτα Τούνμπεργκ εξαπλώνεται και στη μόδα

Η έφηβη ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει απήχηση σε μια νέα γενιά ανθρώπων και η επίδρασή της εξαπλώνεται και στη μόδα.

Η Josephine Bergqvist και η Livia Schück, ιδρύτριες του σουηδικού brand, Rave Review χαρακτηρίζουν τον αγώνα της για αλλαγή έμπνευση για να διαδώσουν το μήνυμά της και να καλέσουν σε δράση για τον πλανήτη μας.

Για τη συλλογή Άνοιξη 2020, το brand Rave Review ήθελε να δημιουργήσει και να προωθήσει έναν νέο τρόπο κατασκευής ρούχων.

«Η μόδα δεν πρέπει να βλάπτει τον πλανήτη μας» αναφέρουν οι σχεδιάστριες στο σημείωμά τους για τη συλλογή.

Τονίζουν ακόμη ότι αξιοποιούν τις έννοιες του ρομαντισμού του παρελθόντος, αλλά και της σκληρής πραγματικότητας της κλιματικής αλλαγής σήμερα.

Σε αντίθεση με την τάση της υπερπαραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης του συστήματος της μόδας, για τη συλλογή χρησιμοποιήθηκαν μόνο προϋπάρχοντα υλικά και αντισυμβατικά υφάσματα, όπως επαναχρησιμοποιούμενες vintage κουβέρτες, αποχρωματισμένα σεντόνια, λευκά τραπεζομάντιλα.

Επίσης χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα από αποθέματα εκτός αγοράς και μεταχειρισμένα ντένιμ για να δημιουργηθούν ελαφριά καλοκαιρινά φορέματα με λεπτομέρειες με κόμπους, μπλούζες από τζιν ύφασμα και καμπαρντίνες με σχέδια.

Το brand Rave Review ιδρύθηκε το 2017. Έναν χρόνο αργότερα έλαβε βραβείο από το Σουηδικό Συμβούλιο Μόδας και τον επόμενο χρόνο, το 2019 έλαβε το Βραβείο Νεοεμφανιζόμενου Σχεδιαστή των H&M και Elle.

Ας ελπίσουμε ότι η βιωσιμότητα στη μόδα θα οδηγήσει σε δράσεις και δεν θα παραμείνει απλά μια τάση – η βιομηχανία χρειάζεται μια επανάσταση, εκτιμούν οι Josephine Bergqvist και Livia Schück.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024