Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βία στη σχέση: Όταν πρέπει να φύγεις άμεσα

Βία στη σχέση: Όταν πρέπει να φύγεις άμεσα

Η βία είτε σωματική είτε ψυχολογική, μπορεί να καταστρέψει το άτομο που την υφίσταται

Μία σχέση πρέπει να έχει τα δομικά συστατικά εκείνα που θα την κάνουν να λειτουργήσει. Κάποιες φορές δε λειτουργεί και επέρχεται ο χωρισμός. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που η σχέση είναι τοξική και έχει βία; Εκεί δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση περί του τι πρέπει να κάνεις.

Εγωισμός

Ο σύντροφός σου έχει μία συνεχή τάση να υποστηρίζει μόνο τη δική του οπτική. Δε δέχεται εύκολα τη δική σου ακόμη και αν τη βασίζεις σε επιχειρήματα και είναι τεκμηριωμένη. Καταλήγεις να φοβάσαι να μιλήσεις επειδή δε θες να τον στεναχωρέσεις ή να τον νευριάσεις. Το φυσιολογικό όμως θα ήταν να μη φοβάσαι εξ’ αρχής. Θα έπρεπε να νιώθεις άνετα να εκφράζεσαι όποτε θες και όχι να αγχώνεσαι για το πώς θα το εκλάβει συνέχεια.

Νεύρα

Η διεστραμμένη του λογική τον κάνει να θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό να νευριάζει σε αδικαιολόγητο βαθμό. Όταν καταλαβαίνει ότι έχεις δίκιο και ότι ισχύει αυτό που του λες, το εκλαμβάνει ως προσωπική ήττα. Έτσι νευριάζει και σου μιλάει απότομα, σε βρίζει και σε μειώνει. Αν δε σε βρίσει μπορεί να μη σου μιλάει για ώρες ή και μέρες ως ένδειξη ότι έχει νεύρα. Μπορεί να απολογηθεί αργότερα για να εξασφαλίσει ότι θα σε έχει επειδή θα τον συγχωρέσεις.

Παραμέληση

Είναι μία διαδικασία κατά την οποία ο σύντροφός σου σε απομακρύνει από τους φίλους σου, γιατί θέλει λέει να σε βλέπει συνέχεια. Βασικά να σε ελέγχει θέλει. Έπειτα πάνω στα νεύρα του σε παραμελεί. Το αποτέλεσμα; Να μένεις μόνη χωρίς φίλους, χωρίς κάποιον να μιλήσεις. Η παραμέληση συνήθως είναι μία χειριστική συμπεριφορά που έχει ως στόχο ξανά να σε ελέγξει.

Ξυλοδαρμός

Στο σημείο αυτό, τα πράγματα έχουν παρεκτραπεί τελείως. Καταλήγει να ασκεί πάνω σου σωματική βία και συνήθως -έχε το στον νου σου-, θα τη δικαιολογήσει. Θα ρίξει σε εσένα το φταίξιμο, ότι τάχα εσύ τον προκάλεσες, ή θα ζητήσει συγγνώμη κλαίγοντας. Να ξέρεις κάτι όμως. Άπαξ και σηκώσει χέρι μία φορά, θα το ξανακάνει. Την επόμενη φορά θα το κάνει πιο εύκολα γιατί αυτή θα είναι η νέα διέξοδός του για τα νεύρα που έχει. Νεύρα για τα οποία φταίει εκείνος που δε μπορεί να τα διαχειριστεί.

Όταν η σχέση φτάνει στα πλαίσια ψυχολογικής και σωματικής βίας , πρέπει να φύγεις. Μην ακούς τις συγγνώμες του, μην ακούς γενικά όποια δικαιολογία χρησιμοποιεί. Θα σε ξαναχτυπήσει σωματικά. Θα σε ξανατραμπουκίσει ψυχολογικά. Θα σε κάνει να μισείς τον εαυτό σου. Αξίζεις αγάπη, κατανόηση και σεβασμό. Μακριά από τέτοιους ανθρώπους «χθες»!

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024