Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη του πιο μυστηριώδη σχεδιαστή μόδας

Η αποκάλυψη του πιο μυστηριώδη σχεδιαστή μόδας

Ένα νέο ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του πιο αμφιλεγόμενου και μυστηριώδη σχεδιαστή μόδας

Με το όνομα του να αποπνέει ένα μυστήριο στον χώρο της μόδας, ο Βέλγος σχεδιαστής μόδας Μάρτιν Μαργκιέλα (Martin Margiela) ήταν ο σχεδιαστής που πάντοτε κρατούσε απόσταση από τα φώτα της δημοσιότητας και τα ΜΜΕ, ενώ λίγο μετά την πώληση του label με την οριστική απομάκρυνση του από τη βιομηχανία της μόδας, κατάφερε να κάνει τον χαρακτήρα του να φαντάζει σχεδόν μυθικός.

«Προφανώς, ήταν εκείνη η στιγμή που τα ενδύματά του, το στυλ του, σόκαραν τον κόσμο. Αλλά, επίσης, και το ότι δεν έδειχνε το εαυτό του. “Ποιος είναι;” “Ποιος θα τον καταφέρει να βγει απ’ το καβούκι του;”» ρωτάει το τρομερό παιδί της γαλλικής μόδας, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, στο εναρκτήριο πλάνο του «Martin Margiela: In His Own Words».

View this post on Instagram

Martin Margielas old studio.

A post shared by 0004 (@fashion_archived) on

Το ντοκιμαντέρ του Ράινερ Χόλτσεμερ (Reiner Holzemer) είναι ένα όλο εσωτερικότητα πορτρέτο ενός από τους πιο ριζοσπάστες σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας, του Μάρτιν Μαργκιέλα.

Ξεκινά με τα παιδικά χρόνια του σχεδιαστή και φτάνει στη στιγμή στην οποία – με βαθιά υπόκλιση – ο Μαργκιέλα αποσύρθηκε για τα καλά από τον κόσμο της μόδας.

Αν και το πρόσωπό του παραμένει κρυμμένο, οι θεατές έλκονται από τα χέρια του, χέρια τα οποία περνούσαν φελλούς σαμπάνιας σε κολιέ της Haute Couture, χέρια τα οποία σαν χάδι σκίτσαραν υφάσματα σε παλιά τετράδια.

Στο ντοκιμαντέρ σκιαγραφείται ο απεριόριστος θαυμασμός που είχε ο Μαργκιέλα για τη γιαγιά του, ράφτρα στην Γκενκ του Βελγίου.

«Καθόμουν ώρες να βλέπω πώς κόβει πατρόν, υφάσματα, άρα με είχε γοητεύσει αυτή η γυναίκα που έδινε τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις μου, τις λάθος ερωτήσεις μου» λέει ο Μαργκιέλα.

Σε άλλα σημεία, ο Μαργκιέλα προχωρά σε εκμυστηρεύσεις για μια σειρά κολεξιόν του, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι ’90, της οποίας το show έλαβε χώρα σε έναν παιδότοπο σε προάστιο του Παρισιού.

Μιλά, με κάθε ειλικρίνεια, για τις πιέσεις από τη βιομηχανία και το κόστος που είχαν αυτές επάνω του.

Είναι ένα απόλυτο «must watch» ντοκιμαντέρ και, όπως επεσήμανε ο δημιουργός του, ο Ράινερ Χόλτσεμερ, «βλέποντάς το, θα έχετε την αίσθηση ότι τον συναντήσατε, παρόλο που δεν τον έχετε συναντήσει».

Προς το τέλος του ντοκιμαντέρ, ο Χόλτσεμερ ρωτά τον Μαργκιέλα:

«Θεωρείς ότι έχεις πει τα πάντα όσα ήθελες να πεις, μέσω μόδας;».

Ο Μαργκιέλα κοντοστέκεται, βγάζει τα γυαλιά του, τα ακουμπά κάτω και απλά, πολύ απλά, λέει: «Όχι».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024