Με βοήθεια ένα... κανό.

Το πως κατάφερε να τα βάλει με την εφορία και να βγει κερδισμένος περιέγραψε ένας καναδός καθηγητής.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 όταν ο καθηγητής Τζον Κόνεκνι έχοντας βαρεθεί να μην λαμβάνει επιστροφές από την εφορία, καθώς τα αιτήματά του απορρίπτονταν το ένα μετά το άλλο, μετακόμισε με τον πιο απίστευτο και πρωτότυπο τρόπο.

Πώς ο καθηγητής τα έβαλε με την εφορία και κέρδισε

Ο καθηγητής λοιπόν τοποθέτησε όλα του τα υπάρχοντα στο κανό του ώστε να τα μεταφέρει έτσι στην Οτάβα όπου επρόκειτο να εργαστεί προσωρινά για το καλοκαίρι.

Ωστόσο το ταξίδι του με το κανό δεν θα ήταν εύκολο.

Ο Κόνεκνι που διδάσκει σε μια κωμόπολη κοντά στο Τορόντο, θα έπρεπε να καλύψει μια απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων προκειμένου να φτάσει στην Οτάβα, όπου και θα εργαζόταν.

Η ιδέα λοιπόν του ήρθε στο μυαλό όταν η εφορία απέρριπτε ξανά και ξανά το αίτημα του για επιστροφή χρημάτων, παρ΄όλο που στον Καναδά η εφορία επιτρέπει σε όσους ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να εργαστούν ή να σπουδάσουν να δηλώνουν ορισμένα από τα έξοδα που κάνουν κατά τη μετακόμιση ώστε να έχουν φοροαπαλλαγή.

Έτσι ο Κονέκνι φόρτωσε όλα του τα υπάρχοντα στο κανό του και διέσχισε με αυτό πέντε εθνικά πάρκα από τα οποία περνά ένα, ο ποταμός Ριντό, έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.

Ο καθηγητής είχε σχέδιο

Κράτησε όλες τις αποδείξεις από τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα και τις άδειες για να ανάβει φωτιά και παρουσίασε στην εφορία δαπάνες περίπου 1000 δολαρίων Καναδά (685 ευρώ).

Το αποτέλεσμα. Η εφορία ενέκρινε τις δαπάνες του και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «μεμονωμένη περίπτωση».

Όσο για τον καθηγητή, ο ίδιος μετά το κατόρθωμά του, τώρα  σκέφτεται τώρα να ταξιδέψει με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr