Στην κατάθεσή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πιθανολογεί ότι: «το πρόσωπο το οποίο κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης».

«Εκτελεστικό» ρόλο στην σκευωρία Novartis αποδίδει στον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Παναγιώτης Πικραμμένος στην κατάθεσή του που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να είπε στους ανακριτές που ερευνούν την σκευωρία Novartis «πιθανολογώ ότι το πρόσωπο το οποίο κινούσε τα νήματα και συνέβαλε στο σχεδιασμό των διώξεων των πολιτικών προσώπων ήταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης».

Πέραν αυτού, με βάση τις ίδιες πηγές, ο κ. Πικραμμένος έκανε λόγο για κεντρικό σχεδιασμό της υπόθεσης με στόχο την δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σε άλλο σημείο, υποστηρίζει ότι ο τρόπος που η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς χειρίστηκε την υπόθεση του «δημιουργεί την αίσθηση ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός» με σκοπό την στοχοποίησή του.

Την Πέμπτη συνεχίζεται η Προανακριτική

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου δόθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχάρης, αποφάσισε τον διαβίβασή της στη Βουλή, καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατονόμαζε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης  θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αύριο, Πέμπτη, πρόκειται να συνεχιστεί εξέταση του Κωνσταντίνου Φρουζή από την προανακριτική επιτροπή, για την υπόθεση Novartis.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr