Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκρίσεις

Συγκρίσεις

Οι φίλαθλοι ταξίδεψαν νοερά στο χθες, οι εκλιπόντες τιμήθηκαν δεόντως, η ιστορική μνήμη διαφυλάχθηκε υποδειγματικά. Αμέσως μετά όλοι και όλες επέστρεψαν στο παρόν, στο σήμερα, και ξεκίνησε η γιορτή

Την περασμένη Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019, έλαβε χώρα στο στάδιο Άνφιλντ της πόλης του Λίβερπουλ η μητέρα των μαχών του αγγλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, της περίφημης Premier League.

Η γηπεδούχος και πρωτοπόρος Λίβερπουλ συγκρούστηκε με την περσινή πρωταθλήτρια και μεγάλη αντίπαλό της στο Νησί τα τελευταία χρόνια, τη Μάντσεστερ Σίτι.

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τον αγώνα αυτόν αντελήφθησαν πλήρως, άλλη μια φορά, τι σημαίνει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, πώς είναι μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή, που εμείς εδώ, στην Ελλάδα, ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε.

Η περασμένη Κυριακή ήταν ταυτόχρονα μια σημαντική ημέρα για τους Βρετανούς εν συνόλω, καθώς ήταν η δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, η λεγόμενη Remembrance Sunday.

Τη συγκεκριμένη Κυριακή, κάθε χρόνο, οι Βρετανοί τιμούν τη μνήμη των πεσόντων ανδρών των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συναισθηματικά φορτισμένης ημέρας μνήμης, οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Άνφιλντ κλήθηκαν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή ως απόδοση τιμής στους αποθανόντες συμπατριώτες τους.

Όπως έχει συμβεί και πολλές άλλες φορές εντός ενός βρετανικού γηπέδου σε αντίστοιχες επετείους, όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρεθέντες και όλες ανεξαιρέτως οι παρευρεθείσες στο Άνφιλντ, σεβόμενοι και σεβόμενες την ιστορία της πατρίδας τους αλλά και τον εαυτό τους, ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο κάλεσμα των διοργανωτών της ολιγόλεπτης εκδήλωσης που προηγήθηκε του αγώνα: σε ένα γήπεδο κατάμεστο, με περισσότερους από 53.000 φιλάθλους και των δύο ομάδων, δεν ακούστηκε ο παραμικρός ήχος ή λόγος.

Οι φίλαθλοι ταξίδεψαν νοερά στο χθες, οι εκλιπόντες τιμήθηκαν δεόντως, η ιστορική μνήμη διαφυλάχθηκε υποδειγματικά. Αμέσως μετά όλοι και όλες επέστρεψαν στο παρόν, στο σήμερα, και ξεκίνησε η γιορτή.

Την περασμένη Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο, έδωσε το «παρών» μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του ο Seán Cox, ο φίλαθλος της Λίβερπουλ που είχε δεχτεί απρόκλητη επίθεση από οπαδούς της Ρόμα τον Απρίλιο του 2018, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του που ο Cox κατάφερε να επισκεφθεί το Άνφιλντ, για να δει την αγαπημένη του ομάδα, και μάλιστα ως προσκεκλημένος της.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, ο σπουδαίος Γιούργκεν Κλοπ, και αρκετοί από τους διάσημους παίκτες της ομάδας έσπευσαν συγκινημένοι να συναντήσουν και να αγκαλιάσουν τον Cox, όπως θα αγκάλιαζαν ένα μέλος της δικής τους οικογένειας.

Μάλιστα, ο Κλοπ, σε δηλώσεις του πριν από τον αγώνα, είχε τονίσει, με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσία του Cox στο Άνφιλντ, ότι η οικογένεια της Λίβερπουλ δεν τραγουδά μόνο το θρυλικό You’ll Never Walk Alone, αλλά ζει με αυτό ως πυξίδα και οδηγό.

Την περασμένη Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο, οι περισσότεροι παίκτες των δύο μεγαλύτερων ομάδων του Νησιού την τρέχουσα περίοδο συζητούσαν μεταξύ τους φιλικά και ανθρώπινα εντός των αποδυτηρίων, πριν και μετά τον αγώνα, χωρίς φωνές, εντάσεις και ψευτονταηλίκια, χωρίς κάθε λογής παράγοντες και μπράβους ανάμεσά τους.

Κι όλα αυτά στο πλαίσιο ενός αγώνα υψίστης βαθμολογικής σημασίας, όπου μάλιστα υπήρξαν φάσεις αμφισβητούμενες, αστείρευτο πάθος και ένταση σε κάθε μονομαχία εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οι συγκρίσεις δικές σας…

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024