Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εδωσε ασίστ και έβαλε και τρίποντο!

Εδωσε ασίστ και έβαλε και τρίποντο!

Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με την παρουσία και με την ομιλία του την τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου της ΧΑΝΘ που εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού του χρυσού αιώνος του ελληνικού μπάσκετ.

Οχι μονάχα ενημερωμένος αλλά και ευαισθητοποιημένος περί το μπάσκετ εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με την παρουσία και με την ομιλία του την τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου της ΧΑΝΘ που εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού του χρυσού αιώνος του ελληνικού μπάσκετ.

Η ομιλία του από του άμβωνος του λίκνου της Χριστιανικής Αδελφότητος Νέων Θεσσαλονίκης, εις επήκοον εκατοντάδων εκπροσώπων του αθλήματος, υπήρξε μεστή και συνάμα συγκινητική, κυρίως όταν τόνισε ότι «το ελληνικό μπάσκετ αναβαπτίζεται στα νάματα αυτής της κοιτίδας».

Βεβαίως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την αγάπη που τρέφει στο άθλημα, την οποία μάλιστα αποδεικνύει με τη συχνή παρουσία του σε διάφορες εκδηλώσεις.

Μόνο στους τελευταίους οκτώ μήνες μέτρησα τρεις από δαύτες, στις οποίες έτυχε να είμαι κι εγώ παρών, χώρια αυτές που σίγουρα θα μου έχουν διαφύγει!

Ο ανώτατος πολιτειακός άρχων εξομολογήθηκε ότι γνωρίζει εξ απαλών ονύχων («από πιτσιρικάς στην Καλαμάτα και από φοιτητής της Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης») τον καταλυτικό ρόλο που έχει παίξει η ΧΑΝΘ στο γίγνεσθαι του ελληνικού μπάσκετ και γι’ αυτό κιόλας ανταποκρίθηκε ασμένως στην πρόσκληση και δεν περιορίστηκε κιόλας σε μια τυπική παρουσία.

Δεδομένου κιόλας ότι διαθέτει ρητορική ευφράδεια, ανάγκασε τους ακροατές να κρέμονται από το στόμα του, ειδικότερα όταν υπογράμμισε την αξία της ασίστ πάσας!

Ναι, εκεί κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «η ομαδικότητα αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο ενός παίκτη, άλλωστε το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα που χρησιμοποίησε και καθιέρωσε τον όρο και την αξία της ασίστ».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας είπε ότι «η μπασκετομάνα δεν έχει πια να ταΐσει τα παιδιά της», αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φρόντισε να θέσει τους παράγοντες προ των ευθυνών τους, δίνοντας τη δική του ορθή εκδοχή με ένα ένα ρητορικό ερώτημα: ««Μήπως όσοι διαχειρίζονται τις ομάδες δεν υπηρετούν, όπως πρέπει, τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, με αποτέλεσμα να παρακμάζουν;».

Αυτό ήταν όντως ένα buzzer beater τρίποντο!

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024