Αβγά με ντομάτα, βασιλικό και κάππαρη
Με λίγη φαντασία ο απλός καγιανάς μεταμορφώνεται
Προετοιμασία 10’, Ψήσιμο 15’
Υλικά (για 2 μερίδες)
2 ώριμες μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη με το μαχαίρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Ανθό αλατιού
5-6 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
6 αβγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1 μεγάλη κ.σ. κάππαρη στραγγισμένη
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου να αρωματιστεί το λάδι και προσθέτουμε την ντομάτα με τα ζουμιά της.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι, τον βασιλικό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι.
Μόλις η ντομάτα τραβήξει τα υγρά της εντελώς, ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα (η φωτιά παραμένει χαμηλή για να μην παραψηθούν τα αβγά και στεγνώσουν). Ανακατεύουμε απαλά για 3 λεπτά και προσθέτουμε και την κάππαρη. Τρίβουμε λίγη ρίγανη, πιπέρι και επιπλέον αλάτι κατά βούληση και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Ιράν: Ανακοίνωσε κυρώσεις κατά των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας
- Βραζιλία: Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στο Πόρτο Αλέγκρε
- Λούτον και Έβερτον έμειναν στο 1-1
- Στα ύψη η ανεργία των γυναικών στην Ελλάδα – Διπλάσιο ποσοστό από το μ.ο. της ΕΕ
- Μητσοτάκης: Στην Τήνο οικογενειακώς για την ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου
- Γέμισαν οι ΗΠΑ «αντισημίτες» – Οι χάρτες και τα στατιστικά της βίας στα Πανεπιστήμια