Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βία και Αίμα

Βία και Αίμα

Μα τι μας λέει η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου; Χάρη στις θυσίες των παππούδων «η προσφορά στο σύνολο δεν απαιτεί [σήμερα] βία και αίμα»; Πού πας ρε Καραμήτρο… αυτά είναι προδοτικά λόγια

Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε – δεν είναι η χώρα των «εθελοντισμών», των «αντιμιλιταρισμών»» και τέτοιων αδελφίστικων (ζητώ συγγνώμη από την LGBTQ κοινότητα) εννοιών· είναι η χώρα των ματσό (συγγνώμη, αρσενική κοινότητα), η χώρα όπου «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει». Δεν μπορεί η κάθε υφυπουργός να δίνει ειρηνικό νόημα σε στρατιωτικούς αγώνες, να στέλνει επίκαιρα μηνύματα για το τι σημαίνει εθνική προσφορά σήμερα – δεν επιτρέπεται «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ΄ άρματα, να κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια» (συγγνώμη, κοινότητα των Ρομά), δεν «τζάκισε» ο Μακρυγιάννης το χέρι του «για να χορεύουν σέικ τα κωλόπαιδα» (συγγνώμη, ροκάδες).

Μα τι μας λέει η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου; Χάρη στις θυσίες των παππούδων «η προσφορά στο σύνολο δεν απαιτεί [σήμερα] βία και αίμα»; Πού πας ρε Καραμήτρο… αυτά είναι προδοτικά λόγια – εξερράγησαν με το δίκιο τους οι αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί γύπες. Πρέπει να είμαστε συνεχώς σε πολεμική εγρήγορση: Τσάμηδες, Αλβανοί, Σλαβομακεδόνες, Τούρκοι, απειλούν την πατρίδα – αλλά και η «τρόικα εσωτερικού», οι σύγχρονοι δωσίλογοι: να μην ξεχνάμε τους δεξιούς εχθρούς του λαού (οι αριστεροί) και τους αριστερούς προδότες του έθνους (οι δεξιοί).

Και εκείνα τα κοριτσάκια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν δεν ήθελαν να ντυθούν «Γυναίκες της Πίνδου» ή Μακεδονομάχες ή Εοκαβίτισσες, δεν έβαζαν τα μίνι τους και τα δωδεκάποντά τους, να τα θαυμάζουν παρελαύνοντα οι πατριώτες; Τι τα ήθελαν τα αντιμιλιταριστικά των Monty Pythons για τη σκληρότητα, την αγριότητα, τη βία και  το αίμα του πολέμου; Αυτοί οι κωμωδοποιοί είναι καλοί μόνο όταν κοροϊδεύουν τη βασίλισσα της Αγγλίας, τον μιλιταρισμό και ιμπεριαλισμό της πατρίδας τους. Με μας τι σχέση έχουν;  Εμείς είμαστε γεννημένοι για Κούγκια (γεια σου ένδοξε Πάνο Καμμένε) και για Αρκάδια (γεια σου αψύκορε Παύλε Πολάκη).

Υποσκάπτουν το ηθικό του λαού τέτοια φαινόμενα, ακυρώνουν τον λόγο του σοφού προέδρου της Δημοκρατίας μας που συνεχώς διαλαλεί τους κινδύνους και προειδοποιεί τους εχθρούς ότι θα τους τσακίσουμε – καλού κακού, δεν ελέγχει σιωπηρά και το αξιόμαχο των επαγγελματιών του πολέμου; Αν περιμένουμε τους S400, τα F16, τα F35  και τα άλλα υπερόπλα με τα μυστηριώδη ονόματα να τα εξουδετερώσουν οι κληρωτοί, που θα ορμήσουν φωνάζοντας «αέρα», έχουμε ήδη χάσει τον όποιο πόλεμο.

Ζωογόνο αεράκι φυσά όταν υφυπουργός και μαθήτριες συμπίπτουν στην καταδίκη του αίματος, της βίας, του μιλιταρισμού. Ιερές παραδόσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που δοξάζει την «εκδικήτρα αντρίκια ορμή» απέναντι σε «ξένους και ντόπιους λύκους», αμφισβητούνται.

Η σοφία των νεώτερων γενεών, καλοδεχούμενη είναι.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024